Premijer zahvalio Z. Mariću: Podatak o padu deficita i javnog duga upućuje da smo se pokazali dobrim gospodarima

Premijer Andrej Plenković u govoru pred gospodarstvenicima na ručku Hrvatske udruge poslodavaca rekao je kako je Vlada u prvih šest mjeseci rada donijela niz odluka kojima je pokazala da je ozbiljno preuzela odgovornost za zemlju.

U tom smo periodu donijeli niz važnih odluka među kojima su i one vezane uz osnovne ciljeve ove vlade – politička stabilnost zemlje, gospodarski rast i stvaranje pretpostavki za rast zaposlenosti. Zatekli smo okolnosti koje su teže nego što smo mogli zamisliti, rekao je premijer.

Istaknuo je kako su i europske institucije poslale poruku da imaju povjerenje u hrvatsku vladu.

Podatak o padu deficita i javnog duga upućuje da smo se pokazali dobrim gospodarima, rekao je Plenković te pritom zahvalio ministru Zdravku Mariću. Rekao je kako očekuje izlazak iz procedure prekomjernog deficita u kojem smo već nekoliko godina.

Govoreći o Agrokoru rekao je kako izvanredne situacije zahtijevaju izvanredne poteze. Novim zakonom poslali smo signal smirenja i sigurnosti. Zbog toga je došlo do nove likvidnosti, isplate dobavljačima, plaća radnicima. Ova situacija mora biti situacija iz koje svi moramo izvući određene lekcije. Izrazio je žaljenje što o Agrokoru nije postignut konsenzus svih političkih aktera u zemlji.

Premijer je rekao kako su jutros održali sjednicu užeg kabineta Vlade na kojoj su raspravljali o nacionalnom programu reformi, javlja HRT nakon što je prenosio obraćanje na 4. programu.

Facebook Komentari