Monstrum iz Rijeke zasad u zatvoru: Dugogodišnje nasilje, silovanje, incest, bludne radnje, ali i mogućnost da se brani sa slobode!

Za niz teških kaznenih djela, prije svega fizičko i seksualno incestuozno zlostavljanje, maltretiranje što je trajalo niz godina, osumnjičen je 55-godišnji Riječanin koji je jučer poslijepodne smješten u riječki istražni zatvor. Žrtva je, prema dosadašnjim inkriminacijama, bila njegova 32-godišnja kći, piše Novi list.

Riječko Županijsko državno odvjetništvo je i službeno otvorilo istragu protiv 55-godišnjeg Riječanina, te ga osumnjičilo za sedam kaznenih djela: dva kaznena djela rodoskrvnuća, dva teška kaznena djela protiv spolne slobode, dva delikta bludnih radnji i nasilje u obitelji.

Dosadašnja istraga pokazala je da je nesretna 32-godišnjakinja bila žrtva kaznenih djela niz godina, da je njen otac delikte počinio u razdoblju od 2010. godine do sredine travnja ove godine. Izvori bliski istrazi navode nam kako se dio gnjusnih događanja, za koje se tereti sredovječni Riječanin, zbio u proljeće prošle godine u stanu u kojem oboje žive. Primjerice, u jednom slučaju ju je, po dosadašnjim sumnjama, razodjenuo, a onda – primijenivši silu te strah žrtve i osjećaj nemoći od ranijeg dugotrajnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja zbog kojeg se i liječi od depresije – zadovoljio svoj seksualni nagon, a naš zakon takav čin izjednačava sa silovanjem.

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci prihvatio je prijedlog tužiteljstva i osumnjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Određena je i visina jamstva od pola milijuna kuna čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode, ali, ako se to eventualno dogodi, aktivirat će se mjere opreza, zabrana kontakata i približavanja žrtvi.

Pritvorenom Riječaninu samo zbog teških kaznenih djela protiv spolne slobode prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora, piše Novi list.

Facebook Komentari