Grmoja o smjeni Marića: Podsjetio Plenkovića na njegov stav oko Karamarka, interesi jednog čovjeka ne mogu biti ispred vlade

Mostov Nikola Grmoja iznio je svoj stav oko sudbine ministra financija Zdravka Marića.

”Mislim da se namjerno, ne znam tko i iz kakvih motiva, potencira raspad vlade. Sadašnji premijer je i za vrijeme Oreškovićeve vlade pisao kako interesi jednog čovjeka ne mogu biti ispred interesa Hrvatske. Tada je i tražio od Karamarka da se povuče. Ne vidim kako bi jedan čovjek bio jamac stabilnosti vlade. Imali smo rekonstrukcije i osvježavanja. Nije to dovelo do pada. Sad je kao odjednom u pitanju kataklizmična situacija. Posebno za Vrdoljaka koji govori o padu vlade. Mi ćemo svoj stav o Zdravku Mariću izreći na vrijeme tako da ja ne vidim nikakvu dramu u Hrvatskoj. Jedan čovjek ne može biti garancija stabilnosti i opstanka vlade”, rekao je Grmoja.

Istaknuo je kako mu je poznato da će Miro Bulj glasati protiv Marića, ali da takav njegov stav nije uvjetovan samo krizom u Agrokoru.

”Miro Bulj je odmah rekao da će glasati protivi Marića. On mu mnoštvo toga zamjera. Još od donošenja proračuna. Osim toga zamjera mu neke dijelove porezne reforme. Njegov stav o Mariću je otprije poznat neovisno o Agrokoru. Mi ćemo kao Most svoj stav iznijeti. Mi želimo sačuvati vladu, a ako netko želi rušiti vladu, možda ima takvih unutar HDZ-a, to je njihov problem”, rekao je Grmoja.

”Mi ćemo ozbiljno raspraviti stav oko Marića i donijeti odluku. Želimo imati konkretne činjenice i promotriti sve što je Marić radio u ovoj i prošloj vladi. Jesu li njegove odluke bile u službi javnog interesa, a to je naš prvi cilj, ili su nečim drugim motivirane. Ako tako bude o njegovoj sudbini ćemo ozbiljno razmisliti”, kazao je Grmoja.

Facebook Komentari