Drama na vrhuncu: U Brodarici pucnjava, izgleda da je Luketa nakon tri sata u okruženju zapucao, pozvana Hitna

‘Unatoč višesatnom pregovaranju, osumnjičeni je stavio pištolj u usta iz koje je u 0.40 sati došlo do opaljenja. Iako su ga policijski službenici pokušali spriječiti uporabom elektrošokera, nisu uspjeli. S ozljedama u predjelu glave, Luketa je prevezen u OB Šibenik, gdje daje znakove života. Policijski službenici PU šibensko-kninske u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje’, priopćeno je iz policije.

Brodarica je bila blokirana jer je tamo Boris Luketa (1958.) iz Primoštena nakon trostrukog ubojstva u Brodarici i bijega od 21 sat naoružan pregovarao s policijom, u ulici pokraj kuće u kojoj je ubio Ivana Bajića i supružnike Keranović.

Luketa je hodao po dvorištu i stalno prijetio da će se ubiti! Susjedi s kojima su novinari u kontaktu strahovali da će ući nekome u kuću. Naoružan je i izbezumljen, stalno je nešto dovikivao. Policija je tražila od stanara da se zaključaju i da pogase sva svjetla.

Oko njega je bilo dvadesetak specijalaca koji su ležali po dvorištima obližnjih kuća.

– Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubit ću se! Ili ću se ja ubiti, ili ćete vi ubiti mene. Trećeg izbora nema – prenosila je s mjesta događaja osoba koja se nalazila u blizini i jako dobro čula što govori Luketa, a što policija.

VIDEO Drama u Šibeniku, Luketa policiji: Ubijte me ili ću ja sebe, trećeg nema, ubio sam ih zbog duga

Facebook Komentari