Najnovije

Ževrnja, koji je najavio kandidaturu za novi mandat, zbog afere oko zlatnog rata na ribanju kod Plenkovića

HDZ-ov splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, koji je najavio kandidaturu za novi mandat, zbog afere oko dodjele koncesije na plažu Zlatni rat mogao bi se povući iz utrke

Nezadovoljstvo u javnosti zbog Zlatnog rata ne jenjava, za utorak je najavljen i veliki prosvjed na Braču, a ni Ževrnjini stranački nisu zadovoljni njegovim potezom mjesec dana uoči izbora.

Kako tportal doznaje, upravo danas (ponedjeljak) Ževrnja je pozvan u središnjicu stranke, odnosno na sastanak s predsjednikom Andrejom Plenkovićem. Iz same stranke portal doznaje da se očekuje žestoki obračun – ne samo zbog političke štete koja je počinjena HDZ-u, ali i kandidatu za gradonačelnika Splita Andri Krstuloviću Opari, nego i zato što šef HDZ-a želi pokazati da drži sve uzde u stranci.

Tvrtka kojoj je Zlatni rat dodijeljen u koncesiju na petnaest godina, putem spornog natječaja i zahvaljujući eliminaciji povoljnijih konkurenata, povezuje se s osobama bliskima ‘desnom krilu’ HDZ-a i Plenkovićevom zamjeniku Milijanu Brkiću.

Ovog tjedna očekuju se i rezultati istraživanja koje je oko Zlatnog rata, na premijerov javni poziv, otvorilo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Facebook Komentari