U Zagrebu pronađeno beživotno tijelo bebe stare 20 dana, privedena majka

Beživotno tijelo bebe stare 20 dana pronađeno je sredinom prošlog tjedna u skučenom stančiću na širem području grada Zagreba.

Policija je nakon saznanja o smrti na kriminalističko istraživanje privela bebinu 35-godišnju majku koja je u konačnici kazneno prijavljena za povredu djetetovih prava, odnosno za zanemarivanje ukupno četvero djece od kojih je jedno na kraju preminulo. Prijeti joj kazna od 3 do 15 godina zatvora.

Okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda otkrit će obdukcija na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati gdje je tijelo prevezeno.

Nije poznato gdje je otac zanemarene djece i zašto je njega zaobišla odgovornost. Susjedi u ulici tuguju zbog stravičnog događaja, piše Jutarnji list.

Prema dosadašnjim informacijama, mlada žena izašla je iz svog stana i ostavila bebu očito bez kvalitetnog nadzora. Kada se vratila, dijete je bio mrtvo, a nakon što je policija obavještena o ovom događaju, majka je uhićena.

U njezinom domu, od svega tridesetak kvadrata, u kojem živi sa svojom djecom i bratom, obavljen je očevid. Istražitelji su ocijenili kako ima dovoljno dokaza da protiv 35-godišnjakinje pokrenu kazneni postupak.

Na zahtjev tužiteljstva određen joj je istražni zatvor, stoga će rasplet istrage čekati u Remetincu, piše Net.hr.

Facebook Komentari