Poništava se odluka o dodjeli koncesije za Zlatni rat; Ministarstvo spominje nezakonitosti

Poništava se Odluka Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije od 18. travnja o dodjeli koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži „Zlatni Rat“ u Bolu, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Odluka je donesena nakon što je stručno povjerenstvo Ministarstva provelo upravni nadzor nad postupkom dodjele koncesije.

“Nakon pregledane cjelokupne dokumentacije, Povjerenstvo je utvrdilo povrede Zakona o javnoj nabavi, Zakona o koncesijama i Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Nadzorom je utvrđeno da nije ispoštovan Zakonom propisan krajnji rok za dostavu ponuda, a informacije i objašnjenja nisu bila dostupna svim sudionicima natječaja na isti način. Povjerenstvo je utvrdilo i da je Županijska skupština svoju Odluku temeljila na nalazu i mišljenju stručnog tijela donesenoj na nezakonit način jer je stručno tijelo o istome predmetu donijelo dva kontradiktorna mišljenja, a pored navedenog, Odluka je donesena bez prethodne suglasnosti Ministarstva zaštite okoliša i energetike”, stoji u priopćenju Ministarstva.

Facebook Komentari