Plenković primio predsjednika Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine Zhoua

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas s predsjednikom Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine Qiang Zhouom.

Uz predsjednika Vlade, na sastanku je sudjelovao Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske na čiji poziv u Hrvatskoj boravi Qiang Zhou, te Ante Šprlje, ministar pravosuđa.

Premijer Plenković pozdravio je suradnju između Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike i Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Naglasio je da će ovaj posjet doprinijeti razvoju ukupnih odnosa i razumijevanju načina funkcioniranja pravosudnih sustava dviju zemalja.

Predsjednik Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine Qiang Zhou pohvalio je dosadašnju suradnju s Vrhovnim sudom Republike Hrvatske, te je izrazio zadovoljstvo potpisanim Memorandumom o suglasnosti između Vrhovnog suda Republike Hrvatske i Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine o pravosudnoj razmjeni i suradnji. Istaknuo je da je suradnja u području pravosuđa značajna i u kontekstu razvoja gospodarske suradnje, posebno investicija i trgovinske politike.

Predsjednik Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine osim Hrvatske posjetio je Švicarsku, Portugal, Svjetsku trgovinsku organizaciju i Svjetsku organizaciju za intelektualno vlasništvo.

Facebook Komentari