Drama na Savici, aktivisti stali pred bagere: Želimo travu i drveće, a ne beton!

Drama na Savici dobila je svoj nastavak u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak 24. travnja. Gradski službenici su tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak postavili novu ogradu u parku na Savici.

Postavljanje ograde počelo je u 5 sati ujutro, no ljutiti građani već su do 7 sati odgovorili gradskim službenicima. Radovi komunalaca probudili su stanovnike usred noći, a oni su se organizirali, stali ispred bagera i nastavljaju blokirati daljnje radove.

Građani su Ministarstvu graditeljstva prijavili nelegalne radove u parku. Stanovnici Savice ne žele mijenjanje parka u aktualnom stanju, tim više što je savski nasip udaljen 100-injak metara, stoga smatraju da se Zagrepčani tamo mogu rekreirati.

Stanovnici Savice uvjereni su da je ovo svojevrsna osveta zagrebačkog gradonačelnika zato što su prošle godine isti park obranili od izgradnje crkve.

“Pod okriljem noći, oko 4 ujutro djelatnici Zrinjevca dopremili su dio ograda i do 5:30 ih postavili djelomično ogradivši južni dio parka Trnjanska Savica.

Petnaestak članova Inicijative Čuvamo naš park spriječilo je oko 6:30 dovoz još ograda, kao i ulazak bagera na prostor parka. Trenutno radovi u parku stoje, a kod parka dežura oko 25 članova Inicijative, objavili su iz Inicijative Čuvamo naš park.

Facebook Komentari