U Parku prirode Medvednica prikupljeno čak 12 kamiona otpada

U parku prirode Medvednica uspješno je završila akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se na Dan planeta Zemlje provodila u sklopu najveće ekološke nacionalne kampanje “Zelene čistke – Jedan dan za čisti okoliš”, te je prikupljeno čak 12 kamiona raznovrsnog otpada.

U čišćenju Parka, djelatnicima Javne ustanove pridružili su se brojni članovi Foruma dionika Parka prirode Medvednica – Hrvatske šume, lovačka i planinarska društva, udruge, škole te brojno lokalno stanovništvo.

Za park prirode Medvednica ovaj dan kada nam sto ruku dođe i pomogne, kada nam Grad omogući besplatan odvoz prikupljenog otpada i deponiranje – to je nama neprocijenjiva pomoć, istaknula je ravnateljica Javne ustanove “Park prirode Medvednica” Snježana Malić-Limari.

Po šesti put u Hrvatskoj, danas, na Dan planeta Zemlje, održala se najveća ekološka nacionalna kampanja “Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš”, koja je ponovno okupila volontere iz svih dijelova Hrvatske u čišćenju divljih odlagališta otpada.

U Zagrebu se ove godine “Zelena čistka”, osim u Parku prirode Medvednica uspješno provela i na još nekoliko lokacija u gradu – u zapadnom dijelu i Novom Zagrebu (Sopot južno od Ehrlichove ulice), Stenjevcu, jezeru Dubravica, u Kustošiji (TOZ), Španskom, Črnomercu (Park šuma Grmoščica), Podsusedu (Vrapče), Dubravi (Šuma Novoselec Brestje).

Facebook Komentari