Ogromne gužve na naplatnim kućicama uoči velikog derbija: Torcidaši blokirali autocestu plaćanjem u lipama

Dinamo i Hajduk sučelit će se od 15 sati na Maksimiru u najvećem derbiju hrvatskog nogometa, ujedno 79. okršaju u HNL-u, točnije ukupno 237. gledajući sa svim prethodnim natjecanjima.

Uoči velikog derbija, u prijepodnevnim i ranim poslijepodnevnim satima stvorila se velika kolona od čvora Lučkog na autocesti prema zapadu zbog prometne nesreće i zbog velike gužve na naplatnim kućicama na ulazu u Zagreb.

Naime, Torcidaši su na današnji derbi protiv Dinama na Maksimiru došli osobnim automobilima, no problem se stvorio jer cestarinu plaćaju u lipama. Riječ je o namjernom potezu jer žele još jednom ukazati na neizdrživo stanje u hrvatskom nogometu.

“Pasivnost onih koji mogu riješiti ovaj problem znači da podržavaju ovakav HNS i ljude koji sada vode hrvatski nogomet. To je situacija s kojom se Torcida i navijači Hajduka ne mogu pomiriti.

Dosta nam je praznih obećanja lokalnih i drugih političara koje možemo čuti pred svake izbore, to nas ne zanima i ne zadovoljava. Nastavit ćemo s nizom ovakvih akcija dok ne vidimo konkretne promjene. Pred nama su lokalni izbori, turistička sezona i niz događaja. Ideja imamo dovoljno”, kazao je Damir Gruić, glasnogovornik Torcide.

Facebook Komentari