Marš za znanost, nastao kao otpor Donaldu Trumpu, održava se diljem svijeta ali i u Zagrebu, Splitu i Rijeci

Inicijativa Marša koji se održava na Dan planete Zemlje, 22. travnja pokrenuta je u SAD-u zbog zabrinutosti nad antiznanstvenim idejama koje bi mogle imati katastrofalne posljedice.

Ako želite Hrvatsku u kojoj se djecu uči razmišljati umjesto slušati, Hrvatsku u kojoj znanstvenici istražuju a ne prepisuju, pridružite se Maršu za znanost. U Zagrebu se okupilo 500-injak, a u Splitu nešto više od 100 ljudi.

“Marš predstavlja našu podršku znanosti i spoznaji temeljenoj na činjenicama. U travnju znanstvenici izlaze iz svojih laboratorija, ureda i učionica na ulice i na simboličan način staju u obranu slobode istraživanja, propitkivanja i urođene ljudske znatiželje” navodi se u pozivu. HRT piše kako je nastao kao otpor Donaldu Trumpu zbog njegova poimanja klimatskih promjena i znanosti općenito.

marsadad.jpg.688x388_q85_crop_upscale

I nekoliko desetaka intelektualaca iz Hrvatske pozvalo je na Marš koji se održava u tri grada, Zagrebu (polazak kod spomenika Nikoli Tesli u Preradovićevoj ulici), u Splitu (okupljanje u đardinu) te u Rijeci (polazak s Jadranskog trga).

Sudjelovanje u Maršu već su najavili Ivica Puljak, Boris Jokić, Saša Zelenika…

Maršu u Hrvatskoj podršku je dao znanstvenik Ivica Đikić koji će se u prosvjed uključiti u San Franciscu gdje trenutačno živi.

Facebook Komentari