Letovanić zahvalio 145. brigadi

Piše: Dražen Prša

U Letovaniću je održana svečanost otvorenja Ulice 145. brigade HV. Svečanost je počela polaganjem vijenaca kod spomen ploče u Letovaniću, izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije predvodila je predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

Otvorenje Ulice 145. brigade okupilo je prije svega pripadnike ove postrojbe, kao i mnogobrojne dužnosnike i same stanovnike Letovanića, koji nisu zaboravili veliku ulogu koju je 145. imala u obrani njihova sela i cijele Hrvatske.

Svečanosti je nazočio i župan Ivo Žinić koji je tom prigodom kazao:

“Drago mi je da mogu sudjelovati na ovoj svečanosti, proglašenja 145. brigade HV, upravo u Letovaniću gdje je ta brigada dala značajan doprinos u oslobađanju Banovine pa i cijele Hrvatske.

Prigoda je da se prisjetimo svih branitelja ne samo 145 brigade nego i svih poginulih branitelja, ali i civila koji su nestali i koji su dali svoj život za slobodu.

Zahvaljujem svima koji su doprinijeli za našu slobodu, prvenstveno hevatskim braniteljima ali i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu koji je imao viziju i hrabrost. Htio bi poručiti našim mladima da stisnu zube i da ne odlaze iz Hrvatske kad dođu na prvu teškoću nego da zajedno pokušamo izgraditi modernu Hrvatsku”, kazao je župan Žinić.
letovanić brigada1

Facebook Komentari