Aleksić: Nisam zadovoljan. Nakon pola godine u Saboru rezultati mojih nastojanja jednaki su nuli, ali nakon svega….

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić osvrnuo se na svoj polugodišnji rad u Saboru i učinke.

Nisam zadovoljan. Nakon pola godine u Saboru rezultati mojih nastojanja jednaki su nuli. Nema rješenja za fiksne marže. Nema rješenja za strane zadruge. Nema rješenja za preplaćene kamate.

Nisu prihvaćeni prijedlozi Udruge Franak za izmjene Ovršnog zakona, mada su ih svi hvalili kako su konstruktivni.

Još jednom se dokazuje da nemate gotovo nikakve šanse za guranje određenih rješenja ako niste vlast.

Potpisao sam zahtjev za ispitivanje povjerenja ministru Zdravku Mariću – jer se nismo maknuli niti milimetra nakon već gotovo godinu i po dana kurtoaznih razgovora s njime. Slučaj Agrokor i slučaj kredit u HPB-u s kamatnom stopom 4%, dodatni je razlog zašto je zaslužio moje nepovjerenje.

Ali, nakon svega, ovaj ovdje ne odustaje. Moj posao je da i dalje guram i nastavim tamo gdje sam zastao.

Ako ništa drugo, barem sudovi zasad rade svoj posao na zavidnom nivou. Nadam se da viši sudovi neće pokvariti utisak.

Ukoliko vlast ne bude baš ništa prihvatila od onoga što predlažem, a sve što predlažem utemeljeno je na pravu i na pravdi, iz konstrukcije prelazim u dekonstrukciju.

Međutim, pričekat ću još tijek ove godine, jer u ovoj godini ćemo znati na čemu smo i s HDZ-om i s MOST-om. Ako ove godine ne bude prihvaćeno niti jedno od konstruktivnih predloženih rješenja, onda sadašnja vlast uistinu ne zaslužuje vladati ovom zemljom. Ako ne mogu riješiti čak niti ono što je vrlo rješivo – onda su jednostavno nesposobni.

No, vidjet ćemo, ima još vremena, kredit traje tijekom ove godine. Sljedeće godine moguć je jednostrani raskid ugovora na riječ, napisao je Aleksić.

Facebook Komentari