Vukovac na predstavljanju kandidature za županicu: Zapravo, kao društvo i zajednica još nismo izašli iz jednoumlja

Ružica Vukovac, koju je Vlada prošloga tjedna imenovala državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede, kreće u utrku na lokalnoj razini kao MOST-ova kandidatkinja za županicu Brodsko-posavske županije kao što je N1 i najavio, a najavljena je i suradnja Mosta s nezavisnom listom gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Duspare.

“Moja kandidatura za županicu proizašla je iz moralne i društvene obaveze i odgovornosti koju osjećam za zajednicu u kojoj živim. Kao načelnica općine pokušala sam promijeniti sredinu iz koje dolazim i smatram da sam u tome itekako uspjela”, kazala je Vukovac na predstavljanju svoje kandidature u Slavonskom Brodu.

“Svjedoci smo jednakog, jednoličnog i pasivnog stanja u zadnjih 25 godina. Zapravo, kao društvo i zajednica još nismo izašli iz jednoumlja. Mi u MOST-u imamo snage, hrabrosti i volje to promijeniti”, poručila je Vukovac čije riječi s predstavljanja kandidature prenosi Večernji list.

U Slavonskom Brodu najavljena je i suradnja Mosta s nezavisnom listom gradonačelnika Mirka Duspare, s kojim će pokušati zajedno osvojiti županijsku izvršnu vlast. Cilj im je dati priliku mladim ljudima i pomoći županiji da napokon krene naprijed.

Da Vukovac kani u utrku za županicu Brodsko-posavske županije, N1 je najavio jučer podsjetivši da je prošlo jedva tjedan dana otkako je Vlada Vukovac imenovala državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede.

Vukovac, poznata i kao osoba koja je slučajno čula navodni SDP-ov plan za razbijanje Mosta pa je zbog toga propala koalicija sa SDP-om, bivša je Mostova saborska zastupnica i nesuđena ministrica poljoprivrede u prvoj Vladi HDZ-a i Mosta. Naime, u Mostu su razmišljali da je postave na tu tu funkciju da im je tada pripao taj resor u Vladi.

Vukovac je donedavno bila načelnica Općine Velika Kopanica, sve dok joj HDZ nije srušio proračun za ovu godinu, a prošli je tjedan postala državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede. I to, kako su pisali mediji, unatoč navodnom protivljenju HDZ-ova ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića što je on opovrgnuo.

Facebook Komentari