Zekanović (Hrast) optužio ministra Dobrovića da je privatnoj tvrtki isplatio milijun kuna državnog novca za oglašavanje

Hrvoje Zekanović (Hrast) optužio je ministra Slavena Dobrovića da je privatnoj tvrtki isplatio milijun kuna državnog novca za oglašavanje.

“Ovo je presedan da se po nalogu ministra privatnoj kompaniji isplaćuje milijun kuna državnog novca. Ovakve stvari su nedopustive”, kazao je Zekanović.

Zekanović je već imao ovakav neprimjeren istup. Dobrović s ovim nema nikakve veze. Riječ je o neutemeljnim optužbama”, rekao je Grmoja.

Kazao je kako je riječ o projektu Ministarstva zaštite okoliša za udruženo oglašavanje u suradnji s HTZ-om

“Zatražio bih da se ispričate ministru Dobroviću koji je častan čovjek”, kazao je Grmoja Zekanoviću.

“Zekanović je upozorio da ministar Dobrović naložio NP Krka da isplati milijun kuna u svrhu udruženog reklamiranja jednoj privatnoj tvrtki. To je ozbiljno kazneno djelo trgovanja utjecajem”, kazao je Maras.

Na Zekanovićeve optuže reagiralo je i Ministarstvo zaštite okoliša:

Pomoćnik ministra za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer reagirao je na istupe lokalnih političara iz Šibenika Hrvoja Zekanovića i Anđelka Matova koji su prozvali Ministarstvo i Nacionalni park Krku zbog prihvaćanja udruženog oglašavanja putem web stranica niskotarifnog avio-prijevoznika Ryanair.

„Riječ je o neutemeljenim prozivkama kojima je očiti cilj tek privlačenje pozornosti uoči lokalnih izbora. Svojim istupom su pokazali da ne poznaju propise niti ulogu nacionalnog parka kojemu je zadaća zaštita prirodnih vrijednosti, njihova promocija i istovremeno, naravno, suradnja s lokalnom sredinom i doprinos razvoju. Ono što je posebno važno istaknuti jest da se ovdje ne radi o pukom oglašavanju, već o platformi koju će Nacionalni park Krka iskoristiti za još bolje upravljanje brojem posjetitelja i rješavanju problema prekomjerne posjećenosti u špici sezone. Park ovim dobiva prostor za informiranje potencijalnih posjetitelja o ograničavanju broja posjetitelja tijekom dana koji se planiraju uvesti u sezoni 2017. godine. Također će se istovremeno promovirati web stranica www.parkovihrvatske.hr i vezani web shop koji su pokrenuti upravo s ciljem smanjenja pritiska na najposjećenije lokalitete i promociju svih parkova“ istaknuo je Kreitmeyer.

“Vezano uz udruženo oglašavanje, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u prosincu 2016. zaprimilo je dopis Ministarstva turizma kojim se predlaže uključivanje pojedinih javnih ustanova koje upravljaju zaštićenim područjima na području Zadarske i obližnjih županija, radi udruženog oglašavanja putem web stranica niskotarifnog avio-prijevoznika Ryanair. Također, u prosincu 2016. godine je održan i sastanak s ministrom turizma Garijem Cappellijem i direktorom Hrvatske turističke zajednice Ratomirom Ivičićem koji su predstavili inicijativu i istaknuli da je riječ o suradnji od iznimne važnosti ne samo na regionalnoj nego i na nacionalnoj razini. Ni u kom slučaju se ne radi o nikakvom „nalogu“ ili „naredbi“ već preporuci o kojoj je na koncu odlučio Park”, poručuju iz Ministarstva.

Facebook Komentari