U ŽDO u Velikoj Gorici na ispitivanje je doveden Džemal Paloš zvani Kobra, koji je nožem usmrtio mladića na Uskrs

Par minuta prije 11 sati danas u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici na ispitivanje je doveden Džemal Paloš (60) zvani Kobra, inače jedan od osnivača rezervnog sastava MUP-a i to zbog sumnje da je, kao putnik ZET-ova autobusa, posegnuo za skakavcem i neprimjetno ubo u trbuh Antu Škembera (29) koji je odbijao platiti voznu kartu, javlja Jutarnji list.

Obzirom da je tužiteljstvo još jučer na redovnoj tiskovnoj konferenciji u PU zagrebačkoj najavilo da će za Paloša zatražiti određivanje istražnog zatvora, za pretpostaviti je da će mu jednomjesečni pritvor i biti određen kada uskoro, a nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu, bude priveden istražnom sucu velikogoričkog Županijskog suda.Inače, dok su Paloša policajci uvodili u zgradu tužiteljstva, jedan mlađi prolaznik uočio je prizor ulisičenog muškarca u pratnji policajaca pa mu je doviknuo: “Marš smrade!” Na to ga je Paloš zaprepašteno pogledao, a prolaznik je nastavio hodati niz ulicu.

Podsjetimo, mladog Škembera pronašli su na Uskrs u poslijepodnevnim satima s ubodnom ranom u prsima na travnjaku nasuprot Kauflanda u Sloboštini, a nekoliko sati nakon pronalaska preminuo je u bolnici od zadobivene rane.

Jučer je na konferenciji za novinare pojašnjeno kako je policija rasvijetlila ovaj slučaj ubojstva. Povod ubojstva je bizaran. Ante Škember je ušao na stanici na Aveniji Većeslava Holjevca 60 u autobus koji je s Glavnog kolodvora prometovao prema Velikoj Gorici. Nije želio platiti kartu i na traženje vozača autobusa odbijao je napustiti autobus. Vozač je, pak, odbijao nastaviti vožnju dok Škember ne izađe. Putnici su negodovali. Paloš, koji je bio putnik u autobusu, prvo se verbalno sukobio sa Škemberom. U jednom trenutku je izišao i uslijedio je njihov fizički sukob. Nitko nije vidio trenutak kad je Paloš izvadio nož “skakavac” i ubo Škembera u trbuh presjekavši mu aortu, ali je on ostao na nogama. Putnik koji ga je ubo nožem vratio se u autobus koji je nastavio vožnju, a smrtno ranjeni Škember pao je na livadu.

Inače, Džemal Paloš poznati je pripadnik braniteljske populacije. Osim po ratnim zaslugama i odlikovanjima, Paloš je hrvatskoj javnosti postao poznat i kao svjedok u postupku protiv Tomislava Merčepa.

VIDEO Snimka tučnjave i smrtonosnog uboda skakavcem kojem je podlegao mladić u Sloboštini

Share This Article