Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić poludio na najavu o mogućoj velikoj Albaniji

Piše: Dražen Prša

U četvrtak je srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić “poludio” i prozvao Europsku uniju, SAD i Veliku Britaniju kako bi reagirali na izjave albanskih, kosovskih i dužnosnika tri općine na jugu Srbije o ujedinjenju s Albanijom.

Rekao je da će oni biti izravno odgovorni ukoliko ne reagiraju na ovakve izražene stavove albanskih političara, prenose beogradski mediji.

U povodu izjave predsjednika općine Bujanovac Jonuza Muslijua da je unija Albanije i Kosova “besmislena bez Preševske doline, Medveđe, Bujanovca i Preševa”, srbijanski šef Dačić je upozorio da albanski političari postaju “glavna prijetnja miru i stabilnosti na Balkanu i Europi”.

“Koordinirane izjave albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsjednika Hashima Thacija o uniji Albanije i Kosova i Jonuza Muslijua pokazuju da je Velika Albanija cilj svih Albanaca.

Danas je Musliju tome pridodao i Niš, sutra će i Skoplje, Ulcinj, Epir. Hoće li EU, SAD, Velika Britanija progovoriti? Ako to ne učine i ovoga puta, kad je velika Albanija stigla do Niša, bit će izravno odgovorni za posljedice”, naglasio je Dačić.

Dodao je da bi Albanci “trebali odmjeriti svoje riječi, jer nema na međunarodnoj sceni više njihovih zaštitnika koji su bombardirali Srbiju kako bi Kosovo oteli Srbiji”.

“To se više nikad neće ponoviti. Srbija nikog ne provocira, ali se nikoga i ne plaši. Srećom, sve je ovo samo pusti san. Ali iskustvo nas uči koliko je kratak put od snova do noćne more”, naveo je Dačić.

Predsjednik Nacionalnog vijeća Albanaca (NSA) i predsjednik općine Bujanovac Jonuz Musliju rekao je u četvrtak da Tirana ima punu podršku za ujedinjenje Albanije i Kosova ukoliko izostane njihova europska perspektiva, uključujući Preševsku dolinu.

Podržao je ranije izjave albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsjednika Hashima Thacija o uniji Albanije i Kosova.

Facebook Komentari