Sindikalni vođa rafinerije Sisak i MOST-ov kandidat na izborima ima rješenje za Petrokemiju: Vratite je Ini

Screenshot: N1

Za N1 studio uživo govorio je Predrag Sekulić, poznat sindikalni vođa radnika rafinerije Sisak, a odnedavno i kandidat Mosta za župana sisačko-moslavačkog.

Nedugo nakon objave kandidature pojavili su se napisi kako Sekulića zapravo ne žele više gledati kao sindikalnog šefa. Takvo nešto on demantira.

“Na inicijativu predstavnika sindikata u INA-i došla je ideja da se Stožer stavi u mirovanje dok se ne završe izbori. Mislim da je to korektno jer meni su prije svega rafinerija Sisak i cijela INA na prvom mjestu i ne bi bilo dobro da se s bilo kojom političkom opcijom poveže moj rad. Ja sam, moram naglasiti, nezavisni kandidat. Ne znam što će biti poslije izbora, moram napomenuti da smo sa svim strankama dobro surađivali. Poznata je činjenica da mi se podmeću stvari zbog mog otvorenog pričanja o cijeloj situaciji. Nije me strah, ovaj izlazak u politiku je samo pokušaj intenziviranja borbe protiv svega što se događa u našoj županiji. Malom čovjeku je pogaženo dostojanstvo”, rekao je Sekulić te dodao da u kampanji neće koristiti svoje sindikalne aktivnosti.

Sisačko-moslavačka županija je na koljenima. Osim sisačke rafinerije u problemima je i Petrokemija Kutina.

Ako pobijedi, Sekulić će, kaže, okrenuti pilu naopako i govoriti o malom čovjeku. A ima ideju i za Petrokemiju.

“Svi govore o novim radnim mjestima, ajmo prvo zadržati postojeća. A što se tiče Petrokemije, nju treba vratiti pod okrilje INA-e”, rekao je.

Facebook Komentari