Premijer Plenković i ministar Ćorić primili tajnika Europske konfederacije sindikata Luku Visentinija

Izvor: Dražen Prša

Piše: Dražen Prša

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić sastali su se s glavnim tajnikom Europske konfederacije sindikata Lukom Visentinijem te hrvatskim sindikalnim čelnicima: predstavnicima SSSH i NHS-a.

Nakon sastanka za Hrvatsku danas ministar Tomislav Ćorić dao je izjavu:

“Sastanak s glavnim tajnikom Europske konfederacije sindikata Lukom Visentinijem protekao je vrlo dobro i s naše strane vrlo korisno. Prošli smo i obradili 14 tema, neke europskog karaktera, prije svega teme koje s e tiču europskog socijalnog stupa, teme koje se tiču i uključuju radnike ali i neke teme koje su nacionalnog karaktera.

Želim istaknuti da je na stolu bila i tema o razini socijalnog dijaloga u RH. G. Visentini zauzeo se općenito za razinu socijalnog dijaloga na nivou EU tako i RH jer samo visoka razina socijalnog dijaloga jamči dobra rješenja u kontekstu donošenja zakona i njegove implementacije u daljnjoj fazi.

Vlada RH, premijer Plenković i ja osobno u potpunosti smo suglasni jadnom takvom idejom i inicijativom. Vlada RH kao i dosada ali i dalje radit će na tome da razina socijalnog dijaloga u RH bude što veća” , kazao je ministar Ćorić.

Dodao je da treba istaknuti da u tom kontekstu uvijek postoji prostor za napredak.

“Naši socijalni partneri na razini Hrvatske su ga istaknuli i mi smo u potpunosti svjesni da u narednom razdoblju moramo poduzeti dodatne korake kako bi se uskladila zakonska rješenja”, kazao je Ćorić.

Na upit da li se planira povećanje minimalne plaće kazao je:

“Povećanje minimalne plaće ostvareno je 1. siječnja ove godine, jer je Vlada tu odluku donijela krajem prosinca i bilo je 5 posto bodova, i u tom kontekstu iskorak koji smo učinili bio je veći od kumulativnog iskoraka u posljednjih nekoliko godina.

Ako me pitate da li razmišljamo o povećanju minimalne plaće u 2018. godini onda je odgovor da” – kazao je ministar Ćorić.

Facebook Komentari