Povjerenstvo na stolu ima prijave protiv Zdravka Marića oko Agrokora, evo kad će odlučivati

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa uskoro će odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv ministra financija Zdravka Marića zbog njegova prijašnjeg angažmana u Agrokoru, najavila je čelnica Povjerenstva Dalija Orešković. No, zbog kredita HPB-a neće ga istraživati.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nema procesnu nadležnost istražiti slučaj Zdravka Marića koji je kao šef nadzornog odbora HPB-a dobio povoljan kredit od te banke, objasnila je čelnica Povjerenstva Dalija Orešković za Media servis, prenosi tportal. Hoće li Povjerenstvo istraživati Marića zbog kredita postavilo se nakon što je SDP-ov Gordan Maras otvorio pitanje povlaštenog kredita koji je Marić kao čelnik Nadzornog odbora HPB-a dobio u toj banci.

Orešković je podsjetila da po službenoj dužnosti istražuju sve što se objavi čak i kad nema prijave, ali u ovom slučaju neće moći ništa: “Zakon o sprečavanju sukoba interesa stupio je na snagu 10. ožujka 2011. godine. Ako tada postupak nije već bio u tijeku, Povjerenstvo nema procesnu nadležnost ispitivati događaje koji su se dogodili prije tog datuma.”

No Povjerenstvo će se ipak baviti ministrom financija, naime, na stolu imaju tri prijave protiv njega zbog njegova prijašnjeg angažmana u Agrokoru. “Povjerenstvo ima otvoren predmet o kojem će na jednoj od sljedećih sjednica raspravljati hoće li se pokrenuti postupak protiv ministra Marića’, rekla je Orešković. Sjednica bi se mogla održati u tjednu nakon 1. svibnja.

Facebook Komentari