MOST-ov Grmoja najavio micanje HDZ-ovog Ževrnje zbog Zlatnog rata i pobjedu Bulja za Splitsko-dalmatinskog župana

Mostov saborski zastupnik, ali i kandidat za župana u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te glavni tajnik te stranke Nikola Grmoja u razgovoru za N1 ponovio je da očekuje dobar rezultat Mosta na lokalnim izborima. Poručio je i da HDZ-ov modus operandi po županijama treba mijenjati te da lokalna borba na odnose na nacionalnoj razini neće utjecati.

Kandidat ste za župana u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, na čelu koje je Nikola Dobroslavić.

Vrijeme je za promjene, Dubrovačko-neretvanska županija treba energičnog župana koji će u javnost znati iznijeti probleme juga. U drugom krugu je sve moguće.

Prigovara vam da se bavite problemom Srđa koji nije pitanje Županije.

On očito ne zna za presudu Upravnog suda u Splitu da treba smanjiti obuhvat na Srđu i Županijska skupština to treba riješiti , a on kaže da s time nema veze. Pozivam ga da izvrši presudu.

Lokalni izbori bit će test za koaliciju s HDZ-om na nacionalnoj razini. Hoće li naštetiti odnosima Mosta i HDZ-a?

Odnosi na nacionalnoj nemaju veze s onima na lokalnoj ili regionalnoj razini , mi uopće nismo imali nikakvu suradnju sa Županijom. Takav se odnos treba promijenniti i kritizrat ćemo sve lokalne čelnike za koje smatramo da ne rade dobro svoj posao. Vidite slučaj Zlatni rat, slučaj na Pagu i izgleda da je to modus operandi koji ima HDZ u županijama i to treba mijenjati.

U Splitu je Robert Pauletić odustao od kandidature za gradonačelnika Splita, što sad?

Bez nas neće biti vlasti u gradu Splitu i nakon što predstavimo kanddata borit žemo se za mjesto gradonačelnika.

Imate li već nekoga?

Tražimo osobu koja može biti isturena i odogovoriti tom zahtjevu, uvjereni smo da ćemo ju naći. Imamo u Splitu mladu eneregičnu ekipu.

Tko je ušao u uži izbor?

Predstavit ćemo za nekoliko dana.

Očekujte li pobjedu Mostove Katarine Ujdur u Metkoviću?

Zadnja anketa Ipsos Pulsa pokazuje da Most sigurno pobjeđuje u Metkoviću, pitanje je u prvom ili u drugom krugu. Posebno nakon otvaranja tvornice za preradu voća i vjerujemo ui pobjedu.

Pojavili su se nedavno video spotovi u kojima se zamjera Mostu da nije učinio dovoljno u Metkoviću?

Ne znam tko stoji iza toga, ali zanimljivo je da je objavljeno na Jutarnjem listu. Možda je objavio lokalni HDZ, a Jutarnji koji jedva čeka da nešto bude s Mostom, prenio je, a riječ je o prljavoj kampanji.

Uvjereni ste u uspjeh na lokalnim izborima – gdje očekujete pobjede?

Očekujem da obranimo i pobjedimo tamo gdje ćemo imati kvalitetne kandidate. U Splitu se navodno čak razmišlja da se makne Ževrnju nakon Zlatnog rata. Svo more koje oplakuje obale Zlatnog rata neće moći oprati one koji su napravili ovo oko Zlatnog rata.

Mislite da bi Ževrnju mogli maknuti?

Javljaju se neke takve informacije, ankete pokazuju da ga Bulj pobjeđuje u 2. krugu.

Je li mu to jedini grijeh?

Ne, ali to je samo pokazalo kako se vodi županiju, a on se predstavljao kao neki veliki gospodarski mag, a Dugopolje je ostavio u dugovima.

Hoće li za tema Zdravka Marića biti važna za lokalne izbore?

To je bitna tema, ali rekao sam već – svoj stav ćemo donijeti kad dobijemo sve činjenice. Podržat ćemo Istražno povjernstvo SDP-a, a poslije ćemo vidjeti.

Facebook Komentari