Darinko Dumbović: Aglomeracijom komunalne infrastrukture Petrinja ušla u prijedlog Strateškog interesa RH

Izvor: Dražen Prša

Piše: Dražen Prša

U petak je saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović sudjelovao na sjednici Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata, a vezano za projekt „Sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Petrinja“.

Nakon sjednice koju je sazvala potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva Martina Dalić novinarima se ispred Vlade RH obratio Saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović:

“Danas sam u Vladi RH razgovarao s potpredsjednicom Vlade i ministricom Martinom Dalić a u vezi grada Petrinje koji je sa svojom aglomeracijom komunalne infrastrukture ušao u prijedlog Strateškog interesa RH.

To je početak nečega što se može vidjeti sa Markovog trga, jer jedan Grad kao Petrinja, koji je sa svime onim što je prolazio od Domovinskog rata pa na dalje došao do nečega što je jedna trajna vrijednost .

Bila je to prigoda da sa potpredsjednicom Vlade razgovaram na koji način i zašto bi trebao biti strateški interes, projekt komunalne infrastrukture , ali i sve one komunalne infrastrukture koje bi u budućnosti bile u pitanju. Sa Strateškim pitanjima u stvari dolazimo do svega onoga kada su u pitanju pravni i imovinski odnosi i kada je u pitanju što je od strateškog interesa za RH”, kazao je Dumbović.

dumbović

Dodao je da je ovo prvi krug razgovora i prijedloga te da će Povjerenstvo sigurno izaći u susret gradu Petrinji.

“Bila je to prigoda da govorim o cijeloj aglomeraciji, što znači za Petrinju i cijelo područje, a gledajući i sa podatkom da smo lideri komunalne infrastrukture u euro projektu kroz koheziju u Hrvatskoj.

Potpredsjednici Dalić dao sam do znanja da smo prvi po energetskoj učinkovitosti u Hrvatskoj, poslije Zagreba, gdje imamo više od 370 objekata. Ono što sam posebno naglasio je da imamo jedan od najvećih problema koji moramo riješiti a to je firma Gavrilović, Trg hrvatskih branitelja te robnu kuću Petrinjka, što također treba biti jedan od strateških interesa RH.

Dao sam do znanja kada gradovi kao Knin, Vukovar i ostali mogu riještiti pitanja središnje dijelove svojih gradova tako ni u gradu Petrinji Trg hrvatskih branitelja, robna kuća Petrinjka ne mogu ostati onakva za sva vremena”- kazao je Dumbović.

Na kraju konferencije za novinare kazao je da je uvjeren da su danas došli do onoga što je bitno i da je kao gradonačelnik Petrinje ponosan na sve ljude koji su dali ogroman doprinos da se i dalje razvijaju.

“Dodat ću da je tu i Lekenik sa 271 milijun kuna nove investicije, imamo još dvije nove aglomeracije za manja mjesta od 96 milijuna kn i 108 milijuna kn, tako da u konačnici dolazimo do cifre od 900 milijuna kn koje će povući samo naše komunalno poduzeće i tu želimo da budemo od strateškog interesa u Lijepoj našoj”, zaključio je Dumbović.

Facebook Komentari