Vrdoljak o Lex Agrokoru: Izlazi se u susret bankama, a svi rizici restrukturiranja i naplate dugovanja završit će na dobavljačima

Predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak u Osijeku je prisustvovao predstavljanju kandidature Ivice Vrkića za gradonačelnika Osijeka.
U izjavi uoči predstavljanja komentirao je, između ostaloga, najnoviju situaciju oko Agrokora.

„Promemorija koja je ponuđena na potpis bankama i dobavljačima je potpuno razotkrila namjernu Lex Agrokora, a to je da se spašava sustav Agrokora, da se izlazi u susret bankama, a da će svi rizici restrukturiranja i naplate dugovanja završiti na dobavljačima, proizvodnji, radnim mjestima i kičmi hrvatskog gospodarstva. Traži se od dobavljača da vrlo jasno kažu da preuzimaju obaveze za ona sredstva koja su završila u Agrokoru, što je u potpunoj koliziji s izjavom premijera Plenkovića od prije deset dana da će se sve obaveze koje su završile u sustavu Agrokora prebaciti na Agrokor. Na jedan perfidan način se razotkrila priča i samog zakona, a onda i ove promemorije, a to je da će najveću cijenu današnje situacije i neodlučnosti Vlade platiti dobavljači, proizvođači, radna mjesta, a ne sustav Agrokora ili banke, obvezničari i financijski vjerovnici“, rekao je Ivan Vrdoljak u Osijeku.

Na pitanje hoće li podržati zahtjev SDP-a za opozivom ministra Marića, odgovorio je potvrdno.

„Naravno. Ja za njega nisam ni glasao, a pitajte one koji su glasali za njega da postane ministar što sad misle o tome“, rekao je Vrdoljak.

„Mi imamo ozbiljno uzdrman gospodarsko-financijski sustav i ako politika ne razgovara o tome i ne daje jasan stav, onda gubi smisao. Mislim da je danas preozbiljna situacija oko Agrokora, dobavljača, radnih mjesta da se ozbiljna politika time ne bi bavila, tako da je to prioritet o kojem se treba govoriti, a lokalne kampanje daju svoj obol svemu tome“, rekao je predsjednik HNS-a.

Facebook Komentari