VIDEO Snimka tučnjave i smrtonosnog uboda skakavcem kojem je podlegao mladić u Sloboštini

Ad

Situaciju koja se odvila na Uskrs, a koju je policija u međuvremenu riješila, snimio je čitatelj 24sata.

Kako je policija danas izvijestila, dosadašnje kriminalističko istraživanje o mladiću koji je ranjen pronađen na livadi u Sloboštini te kasnije preminuo u bolnici, otkrilo je što se točno dogodilo.

Nadzorne kamere snimile su njegova kretanja, ali i za njega koban trenutak. Provedena istraga za sada pokazuje da postoji osnovana sumnja da ga je nožem, tzv. skakavcem ubo 60-godišnjak.

Sve je počelo kada je 29-godišnja žrtva ušla u ZET-ov autobus na stajalištu u Sloboštini te nije želio platiti voznu kartu. Vozač autobusa odbio je nastaviti vožnju dok mladić ili plati kartu ili izađe iz vozila.

Kako mladić to nije želio učiniti, jedan od putnika, osumnjičeni 60-godišnjak, započeo je verbalni sukob s njim. Ubrzo je došlo do naguravanja pri čemu su obojica izašla iz autobusa. Nakon toga ga je, navode istražitelji, 60-godišnjak ubo nožem i vratio se u autobus.

Istražitelji zaključuju da nitko od putnika, pa ni vozač nisu mogli vidjeti da je 60-godišnjak ubo mladića. S ubodnom ranom mladić je došao do livade, čučnuo, a potom i legnuo, što je snimljeno obližnjom nadzornom kamerom.

Kako mu je napadač prilikom uboda oštetio aortu, mladić je veoma brzo preminuo. Policija je osumnjičenog ubojicu uhitila sinoć.

Podsjetimo, 16. travnja u 17:55 sati zagrebačka policija dobila je dojavu da je na livadi u Sloboštini pronađeno gotovo beživotno tijelo muškarca. Pronašla ga je žena, slučajna prolaznica.

Na mjestu događaja prvi se zatekao vozač autobusa ZET-a (ne onog u kojem se odvijao incident) koji je pokušao reanimirati tijelo. Djelatnici hitne pomoći konstatirali su da mladić ima slab rad srca – tri do pet udisaja u minuti. Oko 21 sat je preminuo u bolnici.

”Tada nismo znali radi li se o ubojstvu. Na mjestu događaja taj je dan padala kiša, nismo tada našli gotovo ništa, čak ni tragove krvi. Obradom terena rekonstruiran je taj dan i kretanje mladića. Utvrđeno je da je se on kretao u neposrednoj blizini, u Dugavama je proveo neko vrijeme. U blizini smo našli jedan video nadzor s kojeg smo vidjeli mjesto na kojem je on nađen, na kojem se vidi da je čučnuo i legao na travnatu površinu na kojoj je pronađen, ali nije viđen nitko u njegovoj blizini. Njegova kretanja i video nadzori na tom prostoru su pregledani. Nije pronađen ubodni predmet. S prve kamere s trgovine u blizini utvrđeno je da trenutak kada ulazi u kadar, prije nego čučne, vide se u pozadini svjetla autobusa, što je značilo da mora biti još nekakav autobus koji bi mogao biti svjedokom događanja”, ispričao je Antun Čačić iz zagrebačke policije.

Dodao je da je pregledavanjem snimke iz tog autobusa viđen događaj koji je prethodio dolasku mladića na livadu. ”Tu smo vidjeli da se radi o ubojstvu”, zaključio je Čačić, javlja dnevnik.hr.

Facebook Komentari