Kreitmeyer: Krka će kroz oglašavanje omogućiti i bolje upravljanje posjetiteljima

Piše: Dražen Prša

Pomoćnik ministra za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer reagirao je na istupe lokalnih političara iz Šibenika Hrvoja Zekanovića i Anđelka Matova koji su prozvali Ministarstvo i Nacionalni park Krku zbog prihvaćanja udruženog oglašavanja putem web stranica niskotarifnog avio-prijevoznika Ryanair.

„Riječ je o neutemeljenim prozivkama kojima je očiti cilj tek privlačenje pozornosti uoči lokalnih izbora. Svojim istupom su pokazali da ne poznaju propise niti ulogu nacionalnog parka kojemu je zadaća zaštita prirodnih vrijednosti, njihova promocija i istovremeno, naravno, suradnja s lokalnom sredinom i doprinos razvoju“ – rekao je Kreitmeyer.

Vezano uz udruženo oglašavanje, objasnio je kako je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u prosincu 2016. zaprimilo dopis Ministarstva turizma kojim se predlaže uključivanje pojedinih javnih ustanova koje upravljaju zaštićenim područjima na području Zadarske i obližnjih županija, radi udruženog oglašavanja putem web stranica niskotarifnog avio-prijevoznika Ryanair.

Također, u prosincu 2016. godine je održan i sastanak s ministrom turizma Garijem Cappellijem i direktorom Hrvatske turističke zajednice Ratomirom Ivičićem koji su predstavili inicijativu i istaknuli da je riječ o suradnji od iznimne važnosti ne samo na regionalnoj nego i na nacionalnoj razini.

Cilj udruženog oglašavanja je destinacijska promocija u predsezoni i posezoni. Kako je Nacionalni park Krka s okolnim lokalitetima neizostavno odredište velikog broja turista koji dolaze Ryanairom, postoje valjani razlozi za uključenje te ustanove u projekt.

Slijedom navedenog, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je prihvatilo mišljenje Ministarstva turizma da je navedeni projekt od nacionalne važnosti te je predložilo parku uključenje u navedeni projekt.

Dakle, ni u kom slučaju se ne radi o nikakvom „nalogu“ ili „naredbi“ već preporuci o kojoj je na koncu odlučio Park.

„Ono što je posebno važno istaknuti jest da se ovdje ne radi o pukom oglašavanju, već o platformi koju će Nacionalni park Krka iskoristiti za još bolje upravljanje brojem posjetitelja i rješavanju problema prekomjerne posjećenosti u špici sezone.

Park ovim dobiva prostor za informiranje potencijalnih posjetitelja o ograničavanju broja posjetitelja tijekom dana koji se planiraju uvesti u sezoni 2017. godine.

Također će se istovremeno promovirati web stranica www.parkovihrvatske.hr i vezani web shop koji su pokrenuti upravo s ciljem smanjenja pritiska na najposjećenije lokalitete i promociju svih parkova“ – istaknuo je Kreitmeyer.

Facebook Komentari