Europski biciklistički izazov: Pridružite se u što većem broju

Nakon izvrsnog rezultata prošle godine, Grad Zagreb natječe se i ove godine u Europskom biciklističkom izazovu sloganom Vozim za Zagreb, vozim za sebe!.

Dodatnu notu cijelom projektu daje partner Hrvatska poštanska banka koja će za svaki prijeđeni kilometar u sklopu izazova donirati jednu kunu na tekući račun naših posebnih ambasadora ovogodišnjeg izazova, maturanata koji ove godine izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život.

Cijeli projekt predstavljen je na konferenciji za novinare koja se održala 10. travnja u Kulturno informativnom centru u Zagrebu, a Europski biciklistički izazov počet će 1. svibnja, do kada je potrebno skinuti aplikaciju Naviki te do 31. svibnja skupljati kilometre za Zagreb i mlade Zagrepčane.

Aplikacija Naviki je besplatna, lako se koristi te je dostupna svim korisnicima pametnih telefona, a uputstvo za preuzimanje aplikacije nalazi se na sljedećem linku

„Europa želi smanjiti emisiju CO2 u gradovima i mi ćemo dati sve od sebe kako bismo pridonijeli toj misiji. S obzirom na to da cijeli projekt ima i dodatnu notu koja pomaže mladima na početku života u svijetu odraslih, vjerujemo da će ga prepoznati što više naših sugrađana pa i sudjelovati u njemu“ istaknuo je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Partneri Gradu Zagrebu u ovom projektu su Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske, Hrvatska poštanska banka i izdavačka kuća Adria Media Zagreb s časopisom Story.

Prošle godine tijekom svibnja u Zagrebu je 894 građana preuzelo besplatnu aplikaciju za mobitel u sklopu Europskog biciklističkog izazova te je u mjesec dana zabilježeno 42.585 prijeđenih kilometara i pritom ušteđeno 8602 kg CO2. Ove godine Zagreb treći put kreće u utrku za još bolji plasman u ovom hvalevrijednom projektu.

Europski biciklistički izazov je program koji je pokrenuo Grad Bologna radi natjecanja europskih gradova u poticanju građana na svakodnevno korištenje bicikla u kretanju gradom.

Cilj je smanjiti udjel CO2 u zraku u europskim gradovima tako da se promijene uobičajeni načini kretanja gradom. Tijekom svibnja 2016. godine 45.911 građana iz 52 europska grada ukupno je odvozilo 3.969.581 kilometar promovirajući bicikliranje kao najzdraviji i najčišći oblik prijevoza, a Zagreb se pozicionirao na 24. mjesto.

Facebook Komentari