13 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Dalić odgovorila Grbinu: Današnje tvrdnje izrečene u javnosti neistinite su i zlonamjerne,...

Dalić odgovorila Grbinu: Današnje tvrdnje izrečene u javnosti neistinite su i zlonamjerne, evo tko je pisao Lex Agrokor

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kaže da su neistinite tvrdnje Peđe Grbina koji je na osnovu medijskih napisa rekao da je u pisanju lex Agrokora bilo navodno uključeno odvjetničko društvo povezano s VTB bankom kreditorom Agrokora, što bi bio sukob interesa.

Današnje tvrdnje izrečene u javnosti neistinite su i zlonamjerne, kažu u ministarstvu Martine dalić, na izradi Prijedloga tog zakona radili su stručnjaci Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i stručnjaci Ministarstva pravosuđa.

Ministarstva na izradi Zakona nisu angažirala ni domaće niti strane konzultante, već je kroz dulje razdoblje u različitim fazama izrade zakona o određenim zakonskim rješenjima zatraženo mišljenje više vanjskih pravnih i financijskih stručnjaka različitih područja ekspertize i specijalizacije, koji za to nisu dobili novac, kažu u ministarstvu gospodarstva.

Peđa Grbin zatražio je danas hitno očitovanje potpredsjednice vlade Martine Dalić o medijskim napisima prema kojima je u pisanju lex Agrokora bilo navodno uključeno odvjetničko društvo povezano s VTB bankom. Odlaskom Agrokora u stečaj njezini bi financijski interesi bili ugroženi. Stupanjem na snagu tog zakona onemogućeno je da Agrokor ode u stečaj, rekao je Grbin. Ukoliko su ti navodi točni, kaže SDP-ovac, radi se o sukobu interesa.

Najnovije

Još iz rubrike