Vrdoljak u najžešćem napadu do sada: Borit ću se protiv degutantnog populizma i lešinarenja Bože Petrova i Mosta

Najnoviji sukob u vladajućoj koaliciji, koji je pokrenuo saborski zastupnik Mosta Miro Bulj, izgleda kao repriza sukoba u Vladi Tihomira Oreškovića i jasno pokazuje da su Most i HDZ taoci lokalnih izbora.

Nakon što je, umjesto rješenja, Most u slučaju Agrokor ponudio kaznenu prijavu i najavio tužbe, njihov zastupnik Miro Bulj izjavom kako „svi krivci trebaju odgovarati ne samo zatvorom, nego im se treba oduzeti i imovina“, pokušava preuzeti ulogu prokazatelja, tužioca i suca prije nego što je bilo kakav proces uopće započeo, što je zastrašujuće i nedopustivo u jednoj demokratskoj zemlji. Ukoliko postoji odgovornost ministra Marića, koji se doista nalazi u vrlo nezgodnoj situaciji, i nadležnih institucija, treba je ispitati, ali nije na strankama i politici da rade pritisak na neovisna tijela.

Napadi kakve zbog situacije s Agrokorom izvršava Most, degutantni su populizam i lešinarenje te skupljanje jeftinih političkih poena uoči lokalnih izbora. Eklatantni dokaz toga je i kaznena prijava koju je podnio, ni manje, ni više nego predsjednik Hrvatskog sabora.

Osim što se ponaša kao da nije u koaliciji s HDZ-om i da je opozicija, Most kontrolira represivni aparat, kojem naloge daje direktno predsjednik Sabora, što je presedan u europskoj politici.

„Kao i u Vladi Tihomira Oreškovića ponavlja se ista situacija među koalicijskim partnerima. Krajnje je zabrinjavajuće što se HDZ i Most bave unutarnjim sukobima, kojih je svakim danom sve više i više, što dokazuje da su taoci lokalnih izbora. Kao liberal borit ću se protiv degutantnog populizma Bože Petrova i Mosta“, rekao je predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak nakon posjeta pozivnom centru u prostorijama Političke akademije HNS-a, gdje je razgovarao s volonterima i djelatnicima.

Svjedoci smo neodlučnosti premijera u ozbiljnoj krizi kakva se događa u Agrokoru, što je posebno opasno u situaciji u kojoj se Hrvatska nalazi. Jedino što nam je odlučno priuštila ova Titanik Vlada su novi porezi, skuplji plin, skuplje autoceste i opasan put prema santi leda, kažu u HNS-u.

Facebook Komentari