Sredstva za djelovanje Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije

Ad

Piše: Dražen Prša

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja tijekom zadnjih petnaestak godina, ove godine je Sisačko-moslavačka županija napokon uspjela organizirati osnivanje Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije. Na taj se način priključila onima koji su osnovali svoje zajednice koje djeluju pod okriljem Hrvatskog sabora kulture.

Zajednicu je osnovalo tridesetak udruga, a očekuje se da joj se tijekom vremena priključi većina udruga koje djeluju na području kulture.

Župan Ivo Žinić je s predsjednicom Zajednice Gordanom Šegović, uz nazočnost zamjenika župana Marina Piletića, u utorak, 18. travnja 2017. godine, potpisao ugovor u vrijednosti od 300 000 kuna.

Županija će ovaj način putem Zajednice poduprijeti rad svih udruga koje organiziraju županijske smotre i natjecanja koji su izlučna za državnu razinu, državne smotre i natjecanja koje budu organizirana u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i odlaske naših udruga na druge državne smotre i natjecanja, odlaske udruga na međunarodne smotre te druge programe i projekte.

Prije nekoliko dana objavljeni su i rezultati natječaja iz programa javnih potreba u kulturi kojim Županija s 1,4 milijuna kuna podupire 213 programa, projekata i manifestacija.

Kad se ovim sredstvima pribroje ona koja su predviđena za realizaciju prijavljenog projekta „Baština Zrinskih budućnost Banovine“ i sredstva osigurana za Interpretacijski centar baštine Banovine, Sisačko-moslavačka županija za područje kulture odvaja u 2017. godini gotovo 10 milijuna kuna, što je nekoliko puta više u odnosu na prošle godine.

Kao ekskluzivnu vijest župan Ivo Žinić je objavio kako će ove godine prvi put u županiji biti održana državna smotra izvornog folklora.

Trenutak koji čekam: 55 godina sisačkog rock’n’rolla i 10 godina Poprock škole

Facebook Komentari