Maras najavio opoziv ministra financija, kad se stvori kritična masa, i pozvao medije: Istražite Marićev povlašteni kredit

Na početku današnje sjednice Sabora stanku je zatražio Klub SDP-a ispred kojega je Gordan Maras “upozorio javnost na paraliziranost hrvatske Vlade i pojedinih ministara”.

Odluka Arbitražnog suda o Ini, poručio je Gordan Maras, Hrvatsku će stajati više od 210 milijuna kuna.

“Pozivamo premijera Andreja Plenkovića, koji se prije nekoliko mjeseci busao o prsa da će vratiti Inu, da kaže jednu jedinu rečenicu – gdje smo oko Ine. Očekuje se da se obećano izvrši”, kazao je Maras.

“Nemamo nijednu čvrstu točku ove vlade – nema nikakvih rezultata. Obilježavaju je sukobi interesa: Dalić oko Ine, Marić oko Agrokora. SDP će uputiti odluku za opoziv ministra Zdravka Marića uskoro.

“Gospodine Plenkoviću, ovo vam nije diplomacija. Naša Vlada, dragi sugrađani i sugrađanke, paralizirana je. Nikakvih rezultata nema. Ono što bilježava Vladu HDZ-a i Mosta su sukobi interesa, prvenstveno ministrice Dalić oko Ine i ministra Marića oko Agrokora. Imali smo jedinstven valjda slučaj u svijetu da ministar sam sebe izuzima u odlučivanju oko Agrokora, priznajući tako da je u sukobu interesa.”

SDP će uputiti zahtjev za opoziv ministra Marića vrlo skoro, kad se bude stvorila kritična masa, kazao je Maras. Naveo je i kako je ministar Marić dobio povlašteni kredit 2010. godine u HPB-u kao predsjednik Nadzornog odbora HPB-a. “Kada su naši građani muku mučili sa švicarcem, neki su dobivali povlašteni kredit u kunama, s povoljnom kamatnom stopom.”

Pozivam medije da ispitaju njegov povlašteni kredit u HPB-u – imate javno dostupne podatke”, poručio je sa saborske govornice Maras, prenosi HRT.

Facebook Komentari