Koncesiju za Zlatni rat dobio vlasnik popularnog ZG kluba, čovjek blizak velikom gazdi hrvatskog rukometa

Na sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije doneseno je konačno rješenje kojim je koncesiju za upravljanje poznatom bračkom plažom Zlatni rat dobila tvrtka Sport B iz Zagreba.

Koncesija vrijedi sljedećih 15 godina, a već je i prije Skupštine veliku buru izazvala činjenica da je na natječaju najbolje ocijenjena tvrtka “bez prihoda, bez zaposlenih i bez referencija”.

Vijećnici Splitsko-dalmatinske županije su, tako, odluku donijeli u ozračju prosvjeda stanovnika općine Bol, čija je komunalna tvrtka Grabov rat do sada upravljala plažom.

Prosvjedi bi mogli postati još i veći kad se dozna tko, zapravo, stoji iza tvrtke Sport B. Ta tvrtka, osim što nema zaposlenih, do sada nije imala iskustva s upravljanjem bilo čime. Štoviše, preko njenog računa jedva da se i poslovalo.

Kako piše Lupiga, tvrtku Sport B osnovao je 2013. godine Davor Matijević, a kao direktor naveden je u sudskom registru još i Božo Krmek.

Osnivač tvrtke Matijević dosad se uglavnom bavio svojim obrtom, odnosno kafićem Sport Billy, smještenom u zagrebačkom Domu sportova.

Sport Billy, međutim, nije jedina Matijevićeva zanimacija. Zajedno s Krmekom, Matijević je prisutan i u poduzeću Sporticus, u čijem je posjedu još jedan ugostiteljski objekt kod zagrebačkog Doma sportova – Cro Pub.

Tvrtku Sporticus Matijević je osnovao s Višeslavom Vukojevićem, sinom nekadašnjeg ustavnog suca Vice Vukojevića, te s još jednom članicom ove obitelji – Mirom Vukojević.

Višeslav Vukojević, valja naglasiti, poslovni je partner Zorana Gopca, dugogodišnjišnjeg “velikog gazde” hrvatskog rukometa i poduzetnika u cijelom nizu poslovnih kombinacija.

Cro Pub je, inače, okupljalište ljudi iz rukometnog miljea i svojevrsni ured Zorana Gopca. No, u njemu se, primjerice, 2011. Tomislav Karamarko opraštao od svojih suradnika iz MUP-a, a u Cro Pubu se za istim stolom moglo vidjeti Ivu Sanadera, Višeslava Vukojevića, Milijana Brkića, Zorana Gopca, Vicu Vukojevića…, navodi Lupiga.

Facebook Komentari