Vlada: Vratite iPad koji ste zadužili – Milanović: Utjeruju fantomski tablet, nije kod mene

Glavna tajnica vlade premijera Andreja Plenkovića uputila je početkom travnja na kućnu adresu svojeg bivšeg šefa Zorana Milanovića upozorenje da hitno u Banske dvore vrati službeni tablet.

U upozorenju piše kako do danas nije vraćen Apple iPad Cellular 64GB Black, koji je kupljen za Milanovićeve potrebe kao tadašnjeg predsjednika Vlade, pišu 24 sata.

Priloženi su zahtjevnica za nabavku iPada od 11. ožujka 2013. i račun od 18. ožujka iste godine na iznos od 7837 kuna s PDV-om, ali nedostajerevers s Milanovićem potpisom prema kojem se može dokazati da je preuzeo i koristio tablet pa da ga treba i vratiti. Međutim, na dva spomenuta dokumenta iz pisma netko je rukom nadopisao “premijer VRH” i neki broj (na računu), a na zahtjevnici stoji “Molim vas da za potrebe predsjednika Vlade RH tvrtki Spam pošaljete narudžbenicu…”.

Milanović je potvrdio da ga iz Banskih dvora traže da vrati iPad.

‘Nisam sretan tonom pisma. Uopće ne postoji valjani dokaz da sam preuzeo ili koristio taj tablet prije četiri godine. Želim vjerovati da u Plenkovićevoj vladi imaju važnijeg posla od utjerivanja fantomskog iPada na pogrešnoj adresi. Ali ako im je baš jako stalo i ako će im to pomoći, spreman sam uplatiti iznos umanjen za amortizaciju bez obzira na to što iPad nije kod mene’, rekao je Milanović.

Facebook Komentari