Trgovački sud udovoljio zahtjevu Konzuma, Kolakušić je maknut, evo kome je dodijeljen slučaj

Trgovački sud u Zagrebu je udovoljio zahtjevu Konzuma koji je zatražio izuzeće suca toga suda Mislava Kolakušića u stečajnom postupku pokrenutom temeljem prijedloga tvrtke Ovum. Nova sutkinja zadužena za slučaj je sutkinja Nada Kraljić.

Konzum je prošle srijede zatražio izuzeće suca Kolakušića jer smatraju da je svojim javnim istupima i postupanjem potvrdio svoju pristranost u izvršavanju sudačke dužnosti.

Kolakušić je odgovorio na njihov zahtjev: “Republika Hrvatska je moderna demokratska država u kojoj su sudski postupci javni. Zakoni se donose na temelju javne rasprave u kojoj sam kao sudac dužan sudjelovati iz stručnih i moralnih razloga. Izjavljujem da nije ostvaren ni jedan zakonom određen element za izuzeće suca u ovom sudskom postupku”, piše u Kolakušićevu očitovanju, u kojemu se dodaje da se Zakoni donose na temelju javne rasprave u kojoj je kao sudac dužan sudjelovati iz stručnih i moralnih razloga.

“Proces donošenja sudske odluke odvija se isključivo putem logičkih procesa u svijesti svakog pojedinog suca u predmetu koji mu je dodijeljen u rad. Smatram da sudac javnim istupima u svezi Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku (NN 32/17), ni na koji način ne može utjecati na donošenje vlastite odluke u smislu da bi ga učinilo pristranim”, zaključio je Kolakušić.

Facebook Komentari