Strenja Linić kandidatkinja Mosta za županicu, Petra Mandić za gradonačelnicu Rijeke

Kandidatkinja Mosta nezavisnih lista za primorsko-goransku županicu je saborska zastupnica Ines Strenja-Linić, a za riječku gradonačelnicu Petra Mandić, rekao je na konferenciji za novinare čelnik Mosta Božo Petrov.

Obje kandidatkinje žive na ovom području, znaju sve probleme ovog kraja, ali isto tako i razvojne potencijale, rekao je Petrov u Rijeci.

„Svi smo svjesni stagnacije u gospodarstvu na ovom području. Alibi se može naći u recesiji, ali su neki drugi gradovi i područja u Hrvatskoj to iskoristili kao izazov da pojačaju svoje kapacitete“, naglasio je Petrov.

Rijeka i Primorsko-goranska županija imaju izuzetne potencijale za ostvarenje kvalitetnijeg života njihovih stanovnika da ne moraju odlaziti iz Rijeke i županije, dodao je.

Kandidatkinja za županicu Ines Strenja-Linić rekla je da želi i nadalje djelovati pod sloganom „Djelujem nacionalno, ali srcem regionalno“, i na taj način pomoći da županija bude bolja.

Među projektima koje namjerava provesti ako bude izabrana za županicu, navela je otvaranje ureda Primorsko-goranske županije u Bruxellesu, koji bi olakšavao provedbu projekata, poduzimanje aktivnosti da se europska Agencija za lijekove preseli iz Londona u Rijeku i vraćanje nekadašnjeg sjaja riječkoj Luci što bi se, kako je rekla, ‘moglo postići uklanjanjem politički postavljenih kadrova u tvrtku Luka, kao jednog od glavnih uzroka njene stagnacije’.

Strenja-Linć zalaže se i za jačanje razvoja kvarnerskih otoka i Gorskog kotara te jačanje Sveučilišta u Rijeci i povezivanja s potrebama gospodarstva.

Božo Petrov rekao je kako je Strenja-Linić jedna od Mostovih saborskih zastupnika koji su pokazali da ‘njihov obraz nema cijenu i da može postojati politika čistih ruku’.

Predstavljajući Mostovu kandidatkinju za riječku gradonačelnicu, Petru Mandić, kazao je da je istovremeno stručna, odgovorna, karakterna i poštena te da ulaže 150 posto napora kada se nečega poduhvati.

Petra Mandić rekla je da je prihvatila kandidaturu jer želi ostati živjeti i raditi u Rijeci, a to želi i svojoj djeci.

“Sustavnom nebrigom i apsolutnom nedostatkom vizije Rijeka je izgubila nekadašnje vrijednosti. Grad mora vratiti stari sjaj i zato mu treba potpuni remont”, istaknula je.

Mandić je iz svog programa navela osiguranje financija iz Gradskog proračuna za rad dječjih vrtića i jaslica, pri čemu bi roditelji plaćali samo za prvo dijete. Gradska uprava mora djelovati posve transparentno, kazala je, navodeći da namjerava kao gradonačelnica sve dokumente vezane uz Gradski poračun postaviti na internet, a svaku odluku u postupcima javne nabave otvoriti za nadzor svakom zainteresiranom građanu.

Predviđa i osnivanje ‘Odbora za budućnost’, koji bi promišljao što će se u gradu događati za 5,10 ili 15 godina, prenosi Dnevnik.hr

Facebook Komentari