Bulj kritizirao Predsjednicu, nerazumnu Plenkovićevu izjavu, te napisao prijavu protiv Vujčića

Izvor: Dražen Prša

‘Nerazumna mi je premijerova izjava da neće dopustiti da se represivni aparat koristi u predizborne svrhe, osim ako se želi nekoga zaštititi. Evo, ja ću odmah povući svoju kandidaturu i neću sudjelovati u izborima ako će premijeru tako biti lakše’, kazao je Miro Bulj u intervjuu Nacionalu.

Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta i kandidat te stranke za župana Splitsko-dalmatinske županije, proteklih tjedana bio je jedan od najglasnijih kritičara guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića jer ga smatra odgovornim za situaciju oko Agrokora.

‘Ministar Marić znao je sve o Agrokoru i zato ću u Saboru podržati njegovu smjenu’, rekao je Bulj.

Bulj je u razgovoru za Nacional potvrdio da je napisao kaznenu prijavu protiv Vujčića i još sedmorice visokopozicioniranih dužnosnika HNB-a te je ekskluzivno otkrio da je krajem prošloga tjedna tu prijavu poslao Državnom odvjetništvu i Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Bulj će u slučaju da postane župan prestati obnašati dužnost saborskog zastupnika, a za Nacional je otkrio i zašto mu je odluka da digne ruku za Lex Agrokor bila jedna od najtežih u životu, zašto više ne podržava rad ministra financija Zdravka Marića i što zamjera premijeru Andreju Plenkoviću zbog njegove izjave da Most ne smije koristiti slučaj Agrokor i represivni aparat u predizborne svrhe, piše Nacional.

Bulj je za tjednik komentirao i nedavno zgražanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je nakon duge šutnje “otkrila” da još uvijek aktualni vlasnik Agrokora, Ivica Todorić, živi u dvorcu.

“Šutjeli su i njezini prethodnici o Agrokoru, a sve su znali. Predsjednicu je izabrao narod i ima određene ovlasti. Između ostalog, ona je i šefica Vijeća za nacionalnu sigurnost te ga je već odavno trebala sazvati zbog situacije u Agrokoru. Reakcija predsjednice trebala je biti puno ranije”, rekao je Bulj.

Facebook Komentari