Hloverka: Trenutno lokalno vodstvo HDZ-a moj je prijedlog bez ikakve rasprave odbacilo. Ok idem sama!

Hloverka Novak-Srzić, poznato TV lice od početka devedesetih godina, ušla je u utrku za makarsku gradonačelnicu. Iza nje je turbulentno razdoblje obilježeno bitkom s teškom bolešću, te otkazom i radnim sporom na HRT-u, a sada je prilično uvjerena da će kao kandidatkinja HSLS-a zasjesti u istu fotelju u kojoj je sjedio i njezin pokojni otac.

Mnogi su očekivali da ćete se dogovoriti s HDZ-om, strankom svog pokojnog oca. Gdje je zapelo?

Ja sam s ocem intenzivno razgovarala zadnjih mjeseci njegova života i tim našim razgovorima dominirale se zapravo makarske teme. Koliko god sam ja pokušavala okrenuti ih na obitelj, djecu, unuke… on bi se stalno vraćao na Makarsku i govorio “e, da smo napravili žičaru, kakav bi bio grad”, ovo ili ono. Malo pomalo i mene je počeo sve više zanimati taj razvoj Makarske. Znali smo obiteljske ručkove “zarobiti” takvim temama. U jednom trenutku kada je on već bio prilično posustao, ja sam ga pitala: “Novače, što ti misliš o tome da se ja kandidiram?” On je skočio iz fotelje i kazao: “Odlična ideja!” Odmah je sjeo u auto i otišao razgovarati sa svojim najboljim prijateljem o tome.

Kako mi je tada već Radman bio dao otkaz na HRT-u i počela sam preuređivati kuću za iznajmljivanje, donijela sam odluku da se želim kandidirati i živjeti u Makarskoj. Trenutno lokalno vodstvo HDZ-a moj je prijedlog bez ikakve rasprave odbacilo. Nisu željeli ni čuti za tu ideju. Naprosto me nisu htjeli, iako mnogi tvrde da bi sa mnom kao kandidatkinjom pobijedili u prvom krugu. Rekla sam, O.K., idem sama!

Koja bi bila vaša tri prva poteza u fotelji gradonačelnika?

Najprije bih otvorila laboratorij, koji nije trebao biti zatvoren da je bilo volje i pameti od strane Grada i Županije, da je bilo više javnog nego privatnog interesa. Odmah bih pokrenula proceduru za povratak bolnice, jer ona je preduvjet svekolikog razvoja grada. I tek jučer tehnički gradonačelnik Tonći Bilić, valjda kao građanin, a ne tehnički gradonačelnik, piše ministru i premijeru, ali je šutio kada je 2003. godine Andro Vlahušić donio zakon zbog kojeg je jedino Makarska ostala bez bolnice, a ni jedno mjesto u njegovoj Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U to doba u Saboru je sjedila SDP-ova zastupnica iz Makarske, HDZ je imao vlast u Županiji. Također ne mogu zamisliti ni život u gradu bez kina. Imam spreman i elaborat za visoku školu za hotelijerstvo. Strateški projekt su garaže i da se u ljeto zatvori riva za promet. Makarska je, na žalost, izgubila sve atribute grada. Zato su ovo povijesni izbori, rekla je Hloverka Novak Srzić za Slobodnu Dalmaciju.

Facebook Komentari