Rijeka je sigurnom igrom i pobjedom 2:0 protiv Splita održala četiri boda prednosti

Rijeka je sigurnom igrom i pobjedom 2:0 protiv Splita u 28. kolu HNL-a održala četiri boda prednosti ispred Dinama, koji je jučer svladao Lokomotivu i nakratko se primaknuo na samo bod zaostatka za Kekovim momcima.

Sve osim pobjede Riječana na Rujevici protiv pretposljednjeg Splita bilo je teško zamislivo, no pritisak Dinama mogao je možda sputati domaćina. No nije, barem ne kroz cijelu utakmic, iako su gosti imali nekoliko dobrih prilika

U 37. minuti Gorgon je zabio prelijep gol za 1:0 vodstvo Rijeke. Austrijanac je prsima primirio dubinsko dodavanje Martića, prevario braniča i poslao nisku loptu u mrežu. Bio je to njegov 11. gol u hrvatskom prvenstvu.

Dvije minute ranije veliku priliku za Rijeku, koja je bila ambiciozna, ali i relativno nekreativna u prvih pola sata igre, propustio je Franko Andrijašević. Najveća prigoda Splita bila je ona Ugrinina iz 26. minute, no on je prerano pucao sa 16 metara, iako je imao vremena i prostora za bolji pokušaj.

Na konačnih 2:0 povisio je ipak Vešović nakon odlične akcije Bezjaka i Gorgona u 59. minuti utakmice.

Dodajmo i da je dvije velike prilike propustio realizirati napadač Rijeke Gavranović, koji je bio nedovoljno precizan u 25. i 48. minuti.

Split se trudio i hrabro je zaigrao kod lidera prvenstva, imao je svoje šanse, koje nije iskoristio, no generalno je razlika u kvaliteti bila očita, javlja HRT.

Rezultati by SofaScore

Facebook Komentari