Petrović o Hezonjinom odbijanju reprezentacije: Više gubi nego što dobiva

Nakon što je Mario Hezonja odbio igrati za hrvatsku košarkašku reprezentaciju, oglasio se i izbornik Aleksandar Petrović.

“Znajući koliko smo mu pomogli prošlo ljeto, dobro bi mu došla reprezentacija jer njemu nedostaje igra na ozbiljnoj natjecateljskoj razini, a on je ove sezone igrao one nebitne minute u sastavu koji se nije borio za doigravanje. Mislim da on ovom odlukom više gubi no što dobiva sa svim individualnim radom koji će imati jer njemu treba obvezne igre. Nažalost, za razliku od Europe gdje igračev klub možete i pritisnuti, u NBA ligi to nije slučaj. Ja nisam da igranje za reprezentaciju bude obvezno, no prošlog smo ljeta najbolje shvatili što dobivaš od onih koji dođu sa željom. Idemo dalje, postoje momci koji žele igrati za reprezentaciju”, rekao je Aco.

Mario je u Orlandu ovako objasnio svoju odluku:

“Prethodna tri ljeta igrao sam za reprezentaciju. Nastupio sam na Svjetskom prvenstvu, na Eurobasketu i Olimpijskim igrama i to sam želio, no patio je moj individualni razvoj. I zato se želim bolje pripremiti za novu sezonu kako bih preko ljeta što više napredovao i sljedeće sezone bio bolji igrač. U svojoj drugoj NBA sezoni imao sam uspona i padova, jedno vrijeme nisam ulazio u igru pa sam onda vraćen u rotaciju. Nisam mogao uhvatiti ritam, a u Orlandu sam da bih igrao. Nisam ovamo došao da bih posjetio Disney World”, piše Večernji.

Facebook Komentari