Amerikanci upozorili na terorističku prijetnju na Kosovu, policiji ukinuti godišnji i uvedeno dvanaestsatno radno vrijeme

Ad

Američko veleposlanstvo u Prištini pozvalo je svoje državljane na Kosovu da budu pažljivi tijekom vjerskih praznika i velikih okupljanja i manifestacija, a sve, kako navodi u pozivu, zbog prijetnji od mogućih terorističkih akcija, javlja RTS.

U pozivu se ističe da su teroristi u regiji još odranije planirali napasti ciljeve, uključujući crkve i bogomolje, pješačke centre, sportske terene i javne skupove.

U tom smislu, američka ambasada pozvala je svoje građane da preispitaju svoje kretanje i namjere, zbog osobne sigurnosti.

Ovakvih poziva američkim građanima bilo je i ranije, ali pozornost privlači i odluka vrha kosovske policije da svi njeni pripadnici prekinu odmor i vrate se u službu i to na dvanaestsatno radno vrijeme.

Zamjenik ministra unutarnjih poslova Kosova Milan Radojević izjavio je da su u svim općinama na Kosovu povećane mjere sigurnosti, ali i dodatno osiguranje manastira.

Apsolutno u skladu s operativnim planom, pripadnici kosovske policije su prethodnih dana obišli pojedina mjesta, ne samo manastire nego i crkve u manjim sredinama, obišli teren kako bi svim građanima omogućili siguran odlazak do crkve i manastire tijekom uskrsnih praznika”, rekao je Radojević, prenosi RTS.

Upitan da li je na Kosovu povećana opasnost od terorizma, zamjenik ministra unutarnjih poslova Kosova kazao je da postoji zabrinutost zbog događaja u Europi.

“Poznato vam je da je u prethodnom periodu preko 300 građana s Kosova sudjelovalo u borbama u Siriji na strani Islamske države. Kosovska policija zajedno s drugim obavještajnim agencijama na Kosovu pažljivo prati sve te pojedince koji su se vratili na Kosovo i oni se nalaze pod prismotrom”, rekao je Radojević.

Facebook Komentari