Založili pola Kulmerovih dvora: Spasonosni kredit od sto milijuna eura Sberbank dala na račun osobne imovine

Ad

Piše: DRažen Prša

Kako prenosi Tportal za veliki kredit od sto milijuna eura kojim je Agrokor ranije zatvorio porezni dug prema državi, Ivica Todorić i njegov sin Ante jamčili osobnom imovinom, između ostalog, i polovicom Kulmerovih dvora. U slučaju nenaplate kredita, ruska banka Sberbank naplatila bi se Todorićevim nekretninama, pa i Kulmerovim dvorima.

Početkom ožujka je Agrokor od Sberbanke dobio sto milijuna eura kredita kako bi se kratkoročno spasili. 40 milijuna eura Todorić je od toga dao za porezni dug, a ostatkom je platio dio dobavljača. U tom se trenutku počelo govoriti da Agrokor ne duguje ni kune državi.

“Novac je došao na poseban račun u Sberbanku s kojeg su plaćeni dobavljači. Založeni su i Kulmerovi dvori i sva ostala privatna imovina Ante i Ivice Todorića”, rekao je jedan izvor.

S obzirom da je morao jamčiti i osobnom imovinom, očigledno je bilo da je Todoriću voda došla do grla. Na svoje ime Todorići imaju Kulmerove dvore, dio kuće u Dubrovniku i stan na Pantovčaku, dok je većina nekretnina ipak bila upisana na Agrokor.

U slučaju nenaplate kredita, polovica Kulmerovih dvora mogla bi završiti na bubnju, s obzirom da je uz Ivicu Todorića za kredit jamčio i njegov sin Ante, a Kulmerovi su dvori podijeljeni između Todorića i njegove djece: Ante Todorića i Ive Balent.

Todorić je i ranije za otplate kredita jamčio Kulmerovim dvorima, no tada su to bile hipoteke.

Facebook Komentari