Vlada odgovorila Grbinu kako je tekla interna istraga u Aferi dnevnice, nakon koje je bilo obraćanje sa Cvitanom

Vlada je odgovorila na zastupničko pitanje Peše Grbina o internoj istragi u Aferi Dnevnice, a nakon koje je održana zajednička konferencija za medije Andreja Plenkovića i Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA

Predmet Zastupničko pitanje Peđe Grbina, u vezi s provođenjem interne istrage putnih
naloga u Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske

– odgovor Vlade

Zastupnik u Hrvatskome saboru, Peđa Grbin, postavio je, sukladno s člankom 140. Poslovnika Hrvatskoga sabora (Narodne novine, br. 81/13 i 113/16), zastupničko pitanje u vezi s provođenjem interne istrage putnih naloga u Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Na navedeno zastupničko pitanje Vlada Republike Hrvatske, daje sljedeći odgovor:

1. Kada ste i na koji način naložili provođenje interne istrage putnih naloga u Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske i u Vladi Republike Hrvatske (molim da mi se dostavi preslika dokumenta, ako je sastavljen)?

Prikupljanje podataka i informacija o okolnostima vezanim uz izdavanje putnih naloga i administrativnim postupcima s tim u vezi, započelo je odmah nakon usmenog naloga predsjednika Vlade Republike Hrvatske koji je izdan nakon neposrednog saznanja za moguće nepravilnosti.

2. Kada ste zaprimili nalaz interne istrage (molim da mi se dostavi preslika dokumenta, ako je sastavljen)?

Podaci i informacije davani su predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, sukcesivno, usmenim putem, prema tijeku prikupljanja podataka i informacija o okolnostima vezanim uz izdavanje putnih naloga i administrativnim postupcima. Završno informiranje obavljeno je 3. ožujka 2017. godine.

3. Kada ste i na koji način o utvrđenom obavijestili Državno odvjetništvo i Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske (molim da mi se dostavi preslika kaznene prijave, ako je sastavljen)?

U vezi s prikupljenim informacijama i saznanjima, predsjednik Vlade Republike Hrvatske je osobno informirao Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske dana 4. ožujka 2017. godine.

PREDSJEDNIK

mr. sc. Andrej Plenković

Facebook Komentari