Mladi Kerum uhićen sa 15 kila marihuane, a prevozio ju je u autu koji glasi na uglednog splitskog suca

Zagrebačka policija jučer je objavila da je prije tri dana, u ponedjeljak 10. travnja, u popodnevnim satima uhićen mladić (27) koji se nalazio u osobnom automobilu audi A6 splitskih registracijskih oznaka te da je u vozilu pronađeno više od 15 kilograma marihuane.

Iako nisu naveli identitet uhićenog, po Splitu se vrlo brzo pronijela informacija koja je Slobodnoj Dalmaciji potvrđena iz dva vrlo pouzdana izvora, a to je da se radi o Josipu Kerumu, nećaku bivšeg splitskog gradonačelnika i aktualnog kandidata za budućeg čelnika Splita Željka Keruma.

Zanimljivo je da vozilo u kojem je Josip prevozio marihuanu glasi, po službenim papirima, na jednog uglednog suca splitskog Županijskog suda. Kontaktirali smo ga jučer te nam je kazao da je vozilo koristio uglavnom njegov sin i da su ga prodali prije nekoliko mjeseci jednom momku koji živi u Zagrebu.

– Nisam odmah prepisao auto, nego je kupac dobio punomoć za raspolaganje vozilom do sklapanja kupoprodajnog ugovora, a po toj je punomoći on odgovoran za sve što se dogodi s vozilom. Kad sam doznao što se dogodilo, zvao sam ga i on se ispričavao zbog mogućih neugodnosti rekavši da je momak koji je uhićen s marihuanom njegov odličan prijatelj i da mu je on posudio audi jer ga je zamolio za to – kazao je iznenađeni sudac.

‘Ala ludila!’

Njegov je sin, pak, Slobodnoj rekao da je sasvim slučajno shvatio da je riječ upravo o vozilu koje je on donedavno koristio nakon što je na portalima vidio vijest i fotografije zapečaćenog audija.

– Prvo san pomislija ‘ala ludila!’ kad san vidija da je auto splitskih tablica, a onda san malo bolje pogleda i svatija da je to bio moj auto. Nisan moga virovati – rekao je mladić.

Uhićeni Josip Kerum široj je javnosti postao poznat prije sedam godina kada se, tada kao dvadesetogodišnjak, na Uskrs na autocesti A1 kod Šestanovca slupao sa skupocjenim ferrarijem F430 spider, vrijednim oko dva milijuna kuna, čiji je vlasnik bio Jakov Kerum, drugi nećak Željka Keruma.

Do nesreće je bilo došlo kad je mladi Josip izgubio kontrolu nad bijesnom jurilicom, te je sletio izvan kolnika i prednjim desnim dijelom snažno udario u metalnu zaštitnu ogradu.

Od siline udara ferrari se odbio od ograde i zarotirao na cesti, a potom je ponovno udario u zaštitnu ogradu lijevim dijelom vozila. Srećom, mladi je Josip tada prošao bez ozljeda.

Facebook Komentari