Gordan Maras očekuje da će Zdravko Marić sam dati ostavku u roku mjesec dana

SDP-ov zastupnik Gordan Maras prokomentirao je za N1 mogućnost opoziva ministra financija Zdravka Marića i problem oko Agrokora.

“Očekujem da će ministar Marić sam podnijeti ostavku u roku mjesec dana. Neće imati podršku u Saboru i neće imati drugu opciju kako Plenković ne bi značajnije pretrpio štetu. U interesu nastavka suradnje HDZ-a i Mosta on će sam dati ostavku”, smatra Maras.

“Ministar Marić je mjesec dana prije nego što je ušao u Vladu baratao podacima i njega se treba opravdano pitati o tome. Nijedan ministar u Milanovićevoj vladi nije bio izvršni direktor za tržište kapitala. Sada znam jednog i to je Zdravko Marić”, rekao je Maras i dodao kako su ova i Oreškovićeva vlada bile pupčanom vrpcom vezane uz Agrokor i da ministar Marić nije radio posao u javnom interesu.

“Sad je pa sad nije u sukobu interesa. To sve skupa ne valja i on je od početka bio u sukobu interesa i on ne može više biti ministar financija. Pozivam Plenkovića jer sam sebi radi štetu, a posebno građanima koji će štetne posljedice plaćaju iz novca poreznih obveznika”, rekao je Maras.

Upitan o rekacijama instutucija na aferu oko Agrokora Maras je rekao:

“Sada kada vidimo eskalaciju problema reakcija je izostala i svi će prati ruke. To je očekivano, ali zaposlenik jedino brine hoće li dobiti plaću, dok javnost zanima da ovo bude što manji rizik za državu, da ministri daju povjerenje da neće interese korporacije staviti pred interes javnosti”, zaključio je Maras i dodao kako će Hrvatska sigurno imati problema s Europskom komisijom zbog lex Agrokora.

“Premijer Plenković je sve preuzeo na sebe, svu odgovornost i građani će sigurno ispaštati zbog njegovih odluka”, rekao je Maras.

Facebook Komentari