VIDEO Zbog Za dom spremni na obljetnici HOS-a, zapovjedniku prijava; Priveden muškarac koji je prijetio Ostojiću

Dan nakon što su članovi IX. bojne Rafael vitez Boban pred spomenikom palim pripadnicima postrojbe u Splitu proslavili 26. obljetnicu osnutka, prilikom čega se u više navrata začuo pozdrav ‘Za dom spremni’, oglasila se su splitska policija čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘U odnosu na događaj koji se dogodio u Splitu, jučer u ulici Ruđera Boškovića, oko 10:30 sati, čija snimka je javno objavljena u medijima, obavještavamo javnost kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem na strani 61-godišnjaka utvrđeno postojanje sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, radi čega će protiv 61-godišnjaka biti nadležnom Prekršajnom sudu u Splitu podnesen optužni prijedlog.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Marku Skeji, ratnom zapovjedniku HOS-a.

U odnosu na navedeni događaj kriminalističko istraživanje će se nastaviti.

U odnosu na objave na društvenim mrežama u odnosu na predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora i saborskog zastupnika, koje su danas prenijeli mediji, u službene prostorije doveden je 48-godišnjak nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje, te će o svemu biti izvješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.’, priopćila je policija, a riječ je o muškarcu koji je prijetio Ranku Ostojiću, o čemu je on izvjestio putem Facebooka.

Facebook Komentari