Njemačka policija istražuje islamističku vezu zbog moguće povezanosti s napadom na igrače Borussije Dortmund

Njemačka policija istražuje islamističku vezu zbog moguće povezanosti s napadom, javljaju njemački mediji.

U pismu koje je pronađeno blizu mjesta napada i u kojem se preuzima odgovornost za napad govori se o odmazdi za sudjelovanje njemačkih zrakoplova u savezničkim akcijama protiv Islamske države (IS) u Siriji, a pismo počinje – U ime Alaha, dobrostivog i milosrdnog.

Nadalje se prijeti poznatim osobama u Njemačkoj, odsad pa nadalje sportaši i ostale poznate osobe u Njemačkoj stoje na ‘listi za odstrjel’ IS-a i to vrijedi toliko dugo dok se njemački zrakoplovi ne povuku iz Sirije i ne zatvori američka vojna baza u njemačkom Ramsteinu.

Policija u Dortmundu je u blizini napada na autobus s igračima Borussije Dortmund u utorak pronašla pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad, ali odbija iznijeti pojedinosti o sadržaju pisma za sada još uvijek ne polazeći od toga da je riječ o terorističkom napadu, priopćeno je kasno uvečer na izvanrednoj konferenciji za tisak u Dortmundu.

“U blizini napada na autobus igrača Borussije je pronađeno pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad”, rekla je državna odvjetnica Sandra Luecke na konferenciji za tisak. Ona je u interesu istrage odbila iznijeti pojedinosti sadržaja tog pisma.

Prije nje je predsjednik policijske uprave Dortmunda Gregor Lange rekao kako se radi o ciljanom napadu na igrače Dortmunda.

“Radi se o ciljanom napadu na Borussiju. Trenutno se vodi istraga zbog pokušaja ubojstva”, rekao je Lange. On je još jednom napomenuo kako se zasad ne polazi od toga da bi se moglo raditi o terorističkom napadu.

Lange je potvrdio da su u blizini autobusa u trenutku skretanja iz prilaza hotelu kojem se nalazila momčad aktivirane tri eksplozivne naprave. Obrambeni igrač Dortmunda Marc Bartra je tom prigodom ozlijeđen a iako se isprva govorilo o lakšoj ozljedi, u tijeku večeri je potvrđeno da je ozljeda teže naravi te da je na operaciji zbog slomljene kosti u šaci. Odgođena utakmica Lige prvaka između Borussije Dortmund i AS Monaca će se, kako je najavljeno, održati u srijedu u 18.45.

Facebook Komentari