Mađarski Predsjednik: Ukoliko Hrvatska želi otkupiti dionice Ine, mislim da to pitanje nije nerješivo

Mađarski predsjednik Janoš Ader doputovao je u dvodnevni uzvratni službeni posjet Hrvatskoj na poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a na zajedničkoj konferenciji za medije osvrnuo se i na odnose Ine i MOL-a.

‘Razgovarali smo podrobno o pitanu INA-MOL iako on nije u našim ovlastima niti se namjeravamo miješati u njegovo rješavanje. Mislim da vlada ima pravo nalaziti rješenje u okvirima mogućeg i ono što je povoljno. Podržat ću da se nađe interes s MOL-om”, rekla je Grabar-Kitarović.

Ader prenosi stajališta, ukoliko Hrvatska želi otkupiti dionice, treba vratiti vrijednost koja je investirana. Kako će se to ostvariti, to je za pregovaračke strane i misli da to pitanje nije nerješivo. Ader je kazao kako je sada politička klima bolja za postizanje sporazuma.

”Čini se da obje strane imaju volju i spremne su to riješiti. Detalji nisu naš zadatak nego zadatak dviju vlada. Možemo reći da je MOL je proveo velike investicije u Ini. MOL je značajno investirao zadnjih godina. Ako Hrvatska želi otkupiti paket dionica, naravno treba vratiti i vrijednost koja je investirana dakle to je aspekt koji je najvažniji za sve dioničare”, kazao je Ader.

Mađarski Predsjednik kod hrvatske Predsjednice: Višegradska skupina, plin, nafta, ali i držanje migranata izvan granice EU

Umičević: Mislim da država treba kupiti Inu, iako je u puno lošijem stanju nego kada je upravljanje preuzeo MOL

Facebook Komentari