M. Vidaković odgovara NTL-u i Ultra grosu: Gdje sam ja to pozvala na diskriminaciju?

Nakon što je Udruženje hrvatskih trgovaca Grupe NTL i Ultra gros jutros uputilo otvoreno pismo Marici Vidaković nakon njenog poziva potrošačima da kupuju u Konzumu, Vidaković im je odgovorila i odbacila kritiku da je pozvala na diskriminaciju.

“Ni u jednom trenutku nisam uputila poziv za prestanak kupovine u bilo kojem trgovačkom lancu. Interpretacija koja se spominje u danas upućenom otvorenom pismo posljedica je izvlačenja riječi iz cjelokupnog konteksta. Izjava o kupovanju u Konzumu dana je u sklopu konferencije za medije na kojoj se govorilo o dobro poznatim problemima koncerna Agrokor te nastojanjima svih, uključujući i Vladu, da se aktualna situacija normalizira”, ističe Vidaković u odgovoru na otvoreno pismo trgovačkih lanaca.

Podsjetimo, Udruženje hrvatskih trgovaca Grupe NTL i Ultra gros šokirano pozivom potrošačima da kupuju u Konzumu, koji je odaslala Krašova prokuristica Marica Vidaković uputilo joj je otvoreno pismo u kojem pita: Trebamo li i mi prestati plaćati robu?

‘Kao odgovorni trgovci i razumni ljudi, naravno i sami podržavamo restrukturiranje i oporavak Agrokora, ali Vaš poziv na potrošnju u Konzumu smatramo izrazito diskriminirajućim postupkom kojim nama i ostalim trgovcima u Hrvatskoj ugrožavate jednakopravan položaj na tržištu zajamčen Ustavom’, navode trgovci.

“Moja je poruka, iza koje čvrsto stojim, da potrošači u ovom trenutku s punim povjerenjem mogu nastaviti sa svojim navikama kupovanja, uključujući i Konzumova prodajna mjesta, budući da su dobavljači nastavili s isporukom robe”, kaže Vidaković.

Napominje kako Kraš, kao vodeći hrvatski proizvođač konditorskih proizvoda, svoje poslovanje temelji na kvalitetnim odnosima sa svim dionicima, uključujući i trgovačke lance kao poslovne partnere, kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima.

“Kraš se angažirao i odlučio dati svoj doprinos rješavanju aktualne situacije. Vjerujemo da će to učiniti i ostali dionici, svatko sa svog aspekta, kako bismo stvorili okruženje potrebno za daljnji razvoj hrvatskog gospodarstva”, kaže se u izjavi Marice Vidaković.

Facebook Komentari