Aleksić: Ne tražim ostavku guvernera Vujčića već da se procesuira kaznena prijava protiv njega na DORH-u

Ad

Saborski zastupnik Goran Aleksić kazao je, komentirajući situaciju u Agrokoru u emisiji Veto Sanjina Španovića na N1 televiziji, da je potrebno istražiti ne samo tko je odgovoran za to što se dogodilo, već i sumnjiva zapošljavanja.

-Agrokor je očito katastrofa za hrvatsko gospodarstvo. Meni nije jasno kako je jedan koncern za koji smo do jučer mislili da je uspješan preko noći postaje problem. Netko je za to odgovoran, i treba istražiti tko je što radio, ali i tko je koga i kada zapošljavao i na kojim radnim mjestima. Pretpostavljam da se tu zapošljavalo po političkom ključu i pretpostavljam da je vlasnik zapošljavao neke rođake koji nisu kompetentni da bi imao utjecaja na politiku. To je sve sumnjivo i bilo je uhljebljivanja kao u državnim tvrtkama i rezultat je sve što imamo sada – rekao je Aleksić u emisiji Veto.

Komentirajući Lex Agrokor kazao je kako je intervencija države bila potrebna i da smatra da bi svi iz oporbe koji se bune postupili na slični način.

-Lex Agrokor je vruć krumpir i bio sam suzdržan kod izglasavanja jer ne znam je li zakon potreban ili ne, je li dobar ili ne. S jedne strane imali smo tu opasnost da se sve uruši i ljudi i ostanu bez poslova i moralo se spašavati gospodarstvo, ali s druge strane narušava se ravnopravnost sudionika u tom procesu i po tom pitanju je zakon diskutabilan. Ustavni suci moraju na stol staviti sve pluseve i minuse i donijeti onda odluku – kazao je Aleksić.

Nije želio komentirati izbor Ante Ramljak jer nije upoznat s rezultatima njegovog rada.

Komentirajući današnju odluku Povjerenstva za utvrđivanje sukoba interesa koji je kaznio guvernera HNB-a Borisa Vujčića s 5000 kuna zbog plaćenog putovanja u Klagenfurt od strane UniCredit banke Aleksić je rekao da je to velika pobjeda njegove Udruge Franak koja je tu prijavu i podnijela.

-Kazna nije velika, ali moralna pljuska je ogromna! Valja napomenuti da se to događalo godinama, a ne samo jednom. No, ja ne tražim ostavku guvernera Vujčića već da se procesuira kaznena prijava protiv njega na DORH-u pa se utvrdi njegova odgovornost u slučaju kredita u švicarskim francima – rekao je Aleksić.

Facebook Komentari