Za izgradnju etno kuće Općini Vidovec bespovratnih 450.000 kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

U Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima jučer je održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Programa podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Program podrške regionalnom razvoju podržava razvoj lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

U ime korisnika, nazočnima se obratio Bruno Hranić, glavni tajnik Udruge općina u Republici Hrvatskoj koji se zahvalio ministrici Gabrijeli Žalac i njezinim suradnicima na dodijeljenim sredstvima te naglasio važnost suradnje između Udruge općina i Ministarstva kroz radne skupine kojima se priprema zakonska regulativa od posebne važnosti za jedinice lokalne samouprave.

Također Hranić je pohvalio programe Ministarstva kojima je za razvoj ruralnih sredina u 2017. godini osigurano oko 350 milijuna kuna te naglasio da će dobivena sredstva pomoći održivom razvoju ruralnih sredina, pridonijeti jačanju socijalne kohezije te spriječiti depopulaciju ruralnih krajeva.

Osim što se obratio u ime korisnika, Hranić je i sam nazočio potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za svoju općinu. Uspješnim i pravovremenim apliciranjem na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Općini Vidovec dodijeljeno je 450.000 kuna bespovratnih sredstava za izgradnju prve faze etno kuće-kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra u Domitrovcu.

„Općina Vidovec redovito prati natječaje i prijavljuje projekte te ostvaruje uspješne rezultate. Prošle smo godine za projekte u Općini Vidovec dobili oko milijun kuna bespovratnih sredstava, a ovu smo godinu započeli potpisivanjem ugovora o dodjeli 450.000 kuna bespovratnih sredstava.

Aplicirali smo i na natječaj Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva , a idući tjedan prijavljujemo izgradnju dječjeg vrtića na mjeru 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

S radom nastavljamo i dalje jer želimo i možemo ostvariti zacrtane ciljeve za dobrobit lokalnog stanovništva te osigurati da ljudi u našoj općini imaju uvjete za dostojanstveni život.“- istaknuo je Bruno Hranić.

Facebook Komentari